Címlap Elemzések

Hírlevél feliratkozás

Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/Usa dollár árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

Ezüst/Usa dollár árfolyam

Arany/Usa dollár árfolyam

Aranypiaci elemzések
WGC: Az aranykereslet és kínálat egyensúlyban volt az I. negyedévben
2017. május 05. péntek, 10:18
 
A világ idei első negyedévi 1034,5 tonnás aranykereslete 18 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakáétól, igaz, a 2016. január-márciusi időszak historikusan a legerősebb három hónap volt – állapítja meg a World Gold Council (WGC) legfrissebb elemzésében. A mostani alacsonyabb érték mögött alapvetően az áll, hogy az ETF-kbe való tőkebeáramlás ezúttal kisebb volt a rekordközeli tavalyi értéknél, és a központi bankok is kevesebb sárga nemesfémre voltak vevők. Ugyanakkor az aranyrudak és -érmék iránti igény tekintélyesen, 9 százalékkal, 289,8 tonnára nőtt, míg az ékszereket és elektronikai eszközöket gyártók kereslete is enyhén erősödött.
 
Az aranykereslet változása negyedévenként 2016-2017 (rudak és érmék, ékszerek, elektronika, központi bankok kereslete) 
 
2017 első negyedévi aranykereslet szektoronkénti összehasonlítása 
 
Bővebben...
 
India aranypiaca V. Erős maradhat a rudak és érmék kereslete
2017. május 04. csütörtök, 12:39

 

Indiai aranypiaci sorozatunk ötödik részéből kiderül, hogy a mára a világ egyik legnagyobb aranyrúd és -érmefogyasztójává vált ázsiai ország e pozíciója gazdasági fejlődése révén a következő években tovább szilárdulhat. 

India mára a világ egyik legnagyobb aranyrúd és -érmepiacává vált, e tekintetben immár Európával és Kínával egy lapon említhető. A WGC fogyasztói elemzése szerint sok indiai befektető tartja biztonságos befektetésnek az aranyrudakat és -érméket, azokat a bankbetétekkel azonos kategóriába sorolja. Nem csoda, hogy az indiai aranyrúd és -érmetulajdonok jelentősen nőttek az évek alatt, ez 2015-ben csaknem dupla annyi, közel 200 tonna volt, mint húsz évvel korábban. Az ázsiai ország fejlődésére jellemző, hogy míg a 100 tonna a teljes fogyasztói keresletnek akkor 18 százalékát tette ki, addig a közel 200 tonna most a 22 százalékát.

A Bangalorei finomító termék ez a szép aranyérme
 
Ám a rúd és -érmekereslet növekvő konkurenciával szembesül azáltal, hogy a mumbai kormány szeretné, ha az indiaiak nagyobb mértékben vennék igénybe a bankok szolgáltatásait, különösen vidéken.
Bővebben...
 
India aranypiaca IV. Virágzik az ékszer külkereskedelem
2017. április 12. szerda, 10:01

Conclude Daily Gold
 
 
Az indiai aranypiaci sorozatunk negyedik részében az ország ékszer külkereskedelmének helyzetét és kilátásait járjuk körül.
 
 
India a világ egyik legnagyobb aranyékszer-exportőre. Kivitelének értéke 2015-2016-ban 8,6 milliárd dollárt tett ki, aminek nagyjából a fele az Egyesült Arab Emirátusokban landolt. Mumbai az utóbbi években egyre nagyobb mértékben támogatta az ékszerexportot, nemcsak az adókedvezményeket biztosító speciális gazdasági övezeteiben. Az indiai drágakő- és ékszerszektor jelentős növekedés előtt áll, annak jelenlegi, több mint 2,5 milliós foglalkoztatotti létszáma 2020-ig becslések szerint legalább 700 ezer, de akár 1,5 millió fővel is gyarapodhat.
Bővebben...
 
India aranypiaca III. Még mindig a kisebb kézműves műhelyek dominálnak
2017. március 23. csütörtök, 14:12
 
11 részes sorozatunkban a világ legfontosabb aranypiacán, az indiai aranypiacon várható igen jelentős változásokat járjuk körbe a WGC elemzése alapján. A harmadik rész az ékszerpiac szerkezetét elemzi, melyből kiderül, hogy bár a nagyobb  láncok folyamatos növelik piaci részesedésüket, azért még mindig a kisebb vállalkozások dominálnak.
 
Egy indiai ékszermanufaktúra
  
Bővebben...
 
India aranypiaca II. Változások az ékszerkeresletben
2017. március 20. hétfő, 15:53

 

 India a világ egyik legnagyobb ékszerfogyasztója, kereslete nagyobb, mint a Közel-Keleté, Európáé és az Egyesült Államoké együttesen. Indiában október és november a csúcsidőszak, akkor van ugyanis az esküvői, az aratási és a híres Diwali fesztivál szezon. India sokszínűsége az ékszerfogyasztásban is tükröződik, a vidéken élők vásárolják az ékszerek mintegy 60 százalékát. Az ékszerkereslet kilátásai kedvezőek, noha a fiatalabb korosztály és a városi lakosság ékszerkereslete átalakulóban van.


A Malabar’s Starlet egy modern ékszeráruház hálózat és online bolt, mely főként az indiai városi lakosságot célozza

 Indiai ékszerpiac1 2017 -ConcludeZrt

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 1 / 18