Címlap Elemzések

Hírlevél feliratkozás

Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/Usa dollár árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

Ezüst/Usa dollár árfolyam

Arany/Usa dollár árfolyam

Aranypiaci elemzések
WGC: az arany kereslete és kínálata is csökkent 2017-ben
2018. február 13. kedd, 10:25

Conclude Daily Gold
 
 
Megugrott az aranykereslet 2017 végén, a negyedik negyedévben 1095,8 tonna talált gazdára, 6 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában.  Ez azonban csak enyhíteni tudta, hogy a 4071,7 tonnás tavalyi éves összkereslet 7 százalékkal volt kevesebb a 2016. évinél – tette közzé a World Gold Council legfrissebb elemzésében. A kínálat is csökkent, igaz, kisebb arányban, 4 százalékkal.
 
 
 Csökkent az arany kereslete és kínálata 2017-ben
 
 
Az elmúlt év során folyamatosan áramlott a tőke a tőzsdén kereskedett befektetési alapokba (ETF), aminek következtében azok állománya 202,8 tonnával gyarapodott. Ez még akkor is figyelemre méltó, ha az elmarad a 2016-os év kivételesen magas szintjétől. A bővülés elsősorban az Európában bejegyzett ETF-knek köszönhető, ezek szívták fel ugyanis a nettó beáramlás 73 százalékát, miután a befektetők a geopolitikai kockázatok és a negatív kamatlábak miatt aranyba menekítették a pénzeiket.
 
Bővebben...
 
The Silver Institute: Ezüstpiaci trendek 2018
2018. január 30. kedd, 09:01

Conclude Daily Gold
 
 
Az ezüstöt rendkívül sok területen, változatos célokra használják fel. Páratlan tulajdonságainak köszönhetően számos ipari termék előállításánál hasznosítják, az ékszergyártók számára pedig súlya és semleges színe teszi népszerűvé. A befektetők számára az ezüst alkalmas az értékmegőrzésre, emellett stabilitást nyújt a negatív gazdasági folyamatokkal szemben. Az ezüst piacát ezért az ipari és az ékszergyártási fejlemények mellett a befektetők értékítéletét is meghatározó makrogazdasági tényezők is befolyásolják.
 
 
 Az ezüstpiac trendjei 2018-ban
 
 
Bővülő ezüstkereslet
 
 
A különböző iparágak ezüstkereslete - ami 2017-ben a  teljes eladott ezüstmennyiség 60%-áért felelt - tovább nő az idén a várakozások szerint. A szürke nemesfém páratlan elektromosáram-vezető tulajdonságának köszönhetően továbbra is lényeges szerepet tölt majd be azokban a vezető ipari szektorokban, amelyek egyre jobban növelik az elektrifikációt (például az autógyárak). Habár az ezüstöt egy-egy eszköz előállításakor csak kis mennyiségben használják, azonban felhasználási területei egyre számosabbak, és az előállított eszközök növekvő volume ismét pozitív hatással lehetnek az ezüst fogyasztására.
 
Bővebben...
 
WGC: fényesek az arany 2018-as kilátásai
2018. január 23. kedd, 08:20

Conclude Daily Gold


 
Az aranybefektetők 2017-ben is tovább gyarapították portfólióikat, s miután a politikai és gazdasági bizonytalanságok nem tűntek el, a sárga nemesfém drágulása folytatódott. A World Gold Council (WGC) szerint a 2018-as esztendőben négy fő tényező lesz hatással az aranypiacra: az összehangolt világgazdasági növekedés, a központi banki mérlegek zsugorodása és az emelkedő kamatok, a csökkenő eszközárak, valamint a piaci átláthatóság, hatékonyság és hozzáférés. A WGC úgy véli, e trendek támogatni fogják az arany iránti keresletet, aminek következtében a sárga nemesfém stratégiai eszköz jellege megmarad. 
 
 
Az arany stratégiai eszköz egy befektető portfóliójában 
 

 
Stabil 2017-es teljesítmény

 
A világgazdaság tavaly összességében jól teljesített. Ezzel is összefüggésbe hozható, hogy a kockázatos eszközök árfolyamai emelkedtek. A tőzsdeindexek közül az amerikai S&P 500-as 19, a német DAX 13, a brit FTSE 100-as 8, a kínai Shanghai Shenzhen Composite 300-as 22, míg az indiai SENSEX 28 százalékkal feljebb zárta a 2017-es évet, mint ahol kezdte. 
 
Bővebben...
 
WGC: az arany kereslete és kínálata is kevesebb volt a harmadik negyedévben, mint egy éve
2017. november 09. csütörtök, 16:32

 
Conclude Daily Gold
 

 
A világ 915 tonnás harmadik negyedévi aranykereslete 9 százalékkal volt alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakában – tette közzé a World Gold Council (WGC) legfrissebb jelentésében. A visszaesést két tényező okozta: az ékszerszektor gyengébb teljesítménye és az, hogy a tőzsdén kereskedett arany befektetési alapokba, az ETF-kbe jóval kevesebb tőke érkezett, mint 2016. július-szeptember között.
 
 
 
Aranyékszerekből 3 százalékkal kevesebb fogyott idén július-szeptember között, mint tavaly ugyanebben a periódusban, miután a termékekre és szolgáltatásokra kivetett új adó, valamint a pénzmosás elleni szabályozás szigorítása visszavetette az indiai vásárlókat. Az ETF-k állománya ugyan továbbra is gyarapszik, annak mértéke elmarad a 2016. harmadik negyedévi 144 tonnától. A többi szektor kereslete ugyanakkor erősödött: a központi bankok 25 százalékkal több, 111 tonna sárga nemesfémet vásároltak az idei harmadik negyedévben, mint az előző év azonos időszakában, míg a rudakba és érmékbe való 222 tonnányi összbefektetés 17 százalékkal volt magasabb, ami még akkor is figyelemreméltó, ha a bázis alacsony volt.
 
Bővebben...
 
Aranyévek Németországban - a World Gold Council piaci körképe
2017. október 13. péntek, 11:29


Conclude Daily Gold
 

A tíz éve még "aprócska" német aranypiac hatalmas növekedésen van túl. A 2008 őszén kirobbant gazdasági válság hatására a vagyonukat féltő németek rákaptak az aranyra: 2016-ban a germán megtakarítók egy főre eső aranykereslete már meghaladta a Föld hagyományosan két legnagyobb aranyfogyasztó nemzetéét, Indiáét és Kínáét. Mindezt annak ellenére, hogy időközben helyreállt a pénzügyi bizalom és a német gazdaság is növekedő pályára került. Míg a magánbefektetők az aranyrudakat és -érméket veszik előszeretettel, addig az intézményi befektetők a fizikai aranyfedezetű, tőzsdén kereskedett árupiaci termékeket (ETC) keresik. A World Gold Council (WGC) októberi elemzése körbejárja a német aranypiaci boom hátterét és várható fejlődését.
 
Német aranyrúd a Bundesbank trezorjában 

 
Németország aranybefektetési piaca kiugróan növekedett az elmúlt tíz évben. A sorozatos pénzügyi válságok és a laza monetáris politika hatására a német befektetők aranyba menekítették a vagyonuk egy részét, hogy megőrizzék annak értékét. Erre az igényre reagálva új termékek jelentek meg a piacon, hogy megkönnyítsék az embereknek a sárga nemesfémbe való befektetést. Tavaly például több mint 6 milliárd euró fordult meg az aranybefektetési termékekben Németországban és van még tere a további növekedésnek: a kutatások szerint a magánbefektetők részéről még mindig nagy látens kereslet van.
Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

Oldal 1 / 19