Címlap Hírek Heinz Isler: aranybefektetők, ne csüggedjetek!

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Heinz Isler: aranybefektetők, ne csüggedjetek!
2013. december 23. hétfő, 15:24

 

Conclude Daily Gold

2014-ben fordulhat a kocka, ismét az arany lehet a legjobb befektetés – véli Heinz Isler, a negyedik legnagyobb kanadai befektetési bank, a National Bank Financial Inc. igazgatója. Bár ezer dollárig még lemehet a sárga nemesfém – karácsony előtt 1200 dollár alatti – árfolyama, ez egyúttal vonzó szint lehet a befektetőknek. Így folytatódhat a tavaly év végén tizenkét év után megtört drágulási trend.

Heinz Isler. Forrás: www.goldseiten.de, Conclude Zrt.
Nagyon jó évük volt a részvényeknek, ellentétben az arannyal, melynek 12 éve tartó szárnyalása az idén látványosan megtört. Ám így is tisztes, 300 százalékos hasznot vághat zsebre, aki 2002-ben, az unciánként 300 dolláros árfolyamon vásárolt a sárga nemesfémből, és most, 1200 dollár körül ad el. Az arany 2011-es, 1900 dolláros árfolyamrekordja pedig több mint 500 százalékkal volt magasabb a 2002-es értéknél. Ilyen fantasztikus teljesítményre még megközelítőleg sem volt képes a kötvénypiac, de még a részvények közül is kevés.

„A befektetők hajlamosak elfelejtkezni arról, hogy a nagy haszon nem rövidtávon termelődik, ez a taktika csak nagy veszteségekhez vezethet. Az igazán nagy pénzeket középtávon lehet keresni” – figyelmeztet Heinz Isler, a negyedik legnagyobb kanadai befektetési bank, a National Bank Financial Inc. igazgatója.


Forrás: www.macrobusiness.com.au, Conclude Zrt.A befektetők többsége most csomó pénzt tesz kötvényekbe, noha azok Isler szerint jelenleg az egyik legrosszabb eszközök. Az angol elnevezésük kezdőbetűiből képzett PIIGS-országok – Portugália, Olaszország, Írország, Görögország és Spanyolország – államkötvényei ugyan csinos kamattal kecsegtetnek, ám kockázatuk óriási. A következő 2-3 évben ez az ötös nem lesz képes fizetni adósságait, emiatt a kötvényeiket megvásárlók 50-80 százalékos veszteséget szenvedhetnek el Isler szerint. Vagyis egy 1000 egység névértékű kötvény 500 vagy 200 egységet érhet csak, attól függően, mekkora bajban van az azt kibocsátó ország. A vesztesek között mindenekelőtt az európai bankok lehetnek, amelyek az Európai Központi Banktól kapták azt a pénzt, amiből államkötvényeket vettek. Nem csoda, hogy Brüsszel most gőzerővel dolgozik a megoldáson. Hiszen ördögi kör alakulhat ki: ha a bankok államkötvény-portfoliója leértékelődik, akkor nem lesz pénzük, hogy finanszírozzák az államadósságokat, ez esetben pedig a kormányoknak nem lesz miből törleszteniük az államkötvényeket. Ezért óriási ezen államkötvények kockázata. Amit csak tovább növelhet, ha a történelmi mélységben lévő kamatok elkezdenek emelkedni.


Ezzel szemben az arany a negatív korrekció végső szakaszában van. Nem lenne meglepő, ha a jelentősebb piaci szereplők Forrás: business.financialpost.com, Conclude Zrt.megpróbálnák még a mostaninál is lejjebb, akár 1000 dollárig lenyomni az árát, különösen egy olyan környezetben, amelyben az euró gyengül, a dollár pedig erősödik. E piaci folyamatok ugyanis alapvetően függetlenek a fundamentumoktól. 2014-ben viszont az arany árfolyama elindulhat felfelé. Fordulópontot jelenthet a drágulás szempontjából, ha India enyhít az aranybehozatali korlátozásain, sokan ugyanis emiatt elhalasztották a vásárlásaikat, de az már az utóbbi időben is látszódott, hogy az 1200 dollárt már vonzó árnak tekintik.

Mindent egybevéve, elsősorban a kötvénypiaci saga miatt az arany kilátásai középtávon bíztatóak, unciája 3-4 éven belül akár 3000 dollárba is kerülhet, amivel ismét lekörözhetné a többi befektetési formát, a kötvényektől a részvényekig.

 

Heinz Isler gondolatai teljes egészében az alábbi linken tekinthetők meg:

 

http://www.rohstoff-tv.net/c/mid,4129,European_Gold_Forum_Zuerich/?v=102407

 



Forrás: Rohstoff-TV, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442