Címlap Hírek Csúcson a vállalati profitmarzsok az USA-ban

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Csúcson a vállalati profitmarzsok az USA-ban
2014. március 20. csütörtök, 08:10

 

Conclude Daily Gold

A viszonylag alacsony munkabér-költségek és kamatok megtették a hatásukat: az amerikai vállalati profitmarzsok soha nem látott mértéket értek el, s 2015-ben még feljebb mehetnek. Ha azonban megváltozik ez az idilli makrokörnyezet, az a részvényárfolyamok csökkenését idézheti elő.

Forrás: www.soldionline.it, Conclude Zrt.
Szolid bevétel-növekedésük ellenére az amerikai S&P 500-as részvényindexet alkotó vállalatok profitmarzsa csak egyre hízott a 2008 őszén kirobbant pénzügyi válságból kilábalva.  Ehhez egyrészt az járult hozzá, hogy a viszonylag alacsonyabb bérköltségek miatt a munkaerő, a nulla közelébe esett kamatok miatt a tőke termelékenysége javult, másrészt a technológiai újítások, melyek csökkentik mind a fix, mind a változó költségeket – mutatott rá a Goldman Sachs elemzője, Amanda Sneider. A cégek nyereségtermelő-képességére az alacsony – már-már deflációba hajló – árindex is pozitívan hatott, amit az is megágyazott, hogy az adómértékek nem változtak az utóbbi években.


A közgazdászok és az elemzők megosztottak a jövőt illetően. Egyesek szerint még van tér további expanzióra, mások ugyanakkor nem zárnak ki profitszűkülést sem, amit a minőségi munkaerő bérköltség növekedése valamint egy enyhe kamatemelkedés indíthat meg. Ennek, valamint a valamikor óhatatlanul bekövetkező inflációnak a hatására az S&P 500-as részvényindexben szereplő vállalatok profitmarzsai csökkenésnek indulhatnak. Ez pedig hirtelen túlárazottá teheti majd az amerikai részvénypiacot.

 

Munkaerő- és tőkeköltségeik csökkenése a csúcsra repítette az S&P 500-as cégek profitmarzsait

Munkaerő- és tőkeköltségeik csökkenése a csúcsra repítette az S&P 500-as cégek profitmarzsait;Forrás: Business Insider, Conclude Zrt.

 

Forrás: Business Insider, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442