Címlap Hírek 60 nap, ami megalapozhatja 20 év tisztes hasznát

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
60 nap, ami megalapozhatja 20 év tisztes hasznát
2014. március 27. csütörtök, 10:08

 

Conclude Daily Gold

Megdöbbentő felfedezésre jutott az S&P 500-as részvényindex 1993-2013 közötti teljesítményét vizsgálva a JP Morgan Asset Management: ha kivesszük a legnagyobb árfolyam-emelkedést hozó 60 napot, akkor a 9,2 százalékos évesített hozammal szemben 4,39 százalékos veszteséget kapunk.
Forrás: www.businessweek.com, Conclude Zrt.

A befektetők többsége képtelen megérezni a rövid távú piaci ingadozásokat. Általában akkor vesznek részvényt, amikor később kiderül, hogy olyan magasan voltak az árfolyamok, melyek miatt éppen megkezdődött egy negatív korrekció, ezzel szemben akkor adnak el, amikor megrémülnek attól, hogy a csökkenő árak még tovább eshetnek.


Összehasonlíthatatlanul kevesebb olyan nap van, amikor néhány óra leforgása alatt sokat lehet kaszálni, mint olyan, amikor nagyot lehet bukni. A JP Morgan Asset Management alábbi grafikonja jól illusztrálja, mi történik, ha éppen kimaradunk a kiugróan hosszos napokból. Ha valaki például 1993-ban fektetett az S&P 500-as részvényindexbe, és nem szállt ki 2013-ig, e húsz év alatt 9,2 százalékos évesített hozamot tehetett zsebre. De ha éppen e periódus tíz legjobb napján nem volt pozícióban, befektetése már csak 5,4 százalékot fialt, a 40 legjobb nap kihagyásával pedig már mínuszba csúszott.

Vagyis néhány jó hét képes elrontani húsz év tisztes teljesítményét. A megoldás: a lehető leghosszabb ideig bent hagyni a pénzt, s a részvénypiaci ingadozások alapján nem ki-, beszállogatni. Így nagyobb a lehetősége annak, hogy a ritka jó napok nyereségei kompenzálják a rossz napok veszteségeit-javasolják a JP Morgan szakértői

.


 

 
Forrás: Business Insider, Conclude Zrt.

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442