Címlap Hírek Aranyba menekülnek a japánok az adóemelés elől

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Aranyba menekülnek a japánok az adóemelés elől
2014. március 31. hétfő, 11:56


Conclude Daily Gold

Megugrott a japán aranyforgalom arra a hírre, hogy a szigetország kormánya a GDP 200 százalékát kitevő államadósság csökkentése céljából április 1-jétől 5-ről 8 százalékra emelte a fogyasztási adót. Ez 17 éve óta az első adóemelés a távol-keleti államban.

Forrás: www.mining.com, Conclude Zrt.
Mivel az adóemelés a sárga nemesfémre is kiterjed, a spekulánsok elkezdték felvásárolni az aranyat, hogy azt majd később már a nagyobb adókulcsot is magában foglaló magasabb árakon eladják. Hosszú sorok kígyóztak a múlt héten a nemesfém-kereskedők üzletei előtt. A Tanaka Kikinzoku Jewellery eladásai például 530 százalékkal voltak magasabbak, mint az előző év azonos időszakában. Az ország árutőzsdéje, a Tokyo Commodity Exchange fizikaiarany-szállításai már tavaly decemberben 2007 óta nem látott szintet értek el, ez most februárban megismétlődött.


Hasonló aranypiaci szárnyalásra ezt megelőzően kétszer került sor Japánban: a fogyasztási adó 1989-es bevezetése előtt, valamint 1997-ben, amikor az adókulcsot 3-ról 5 százalékra emelték. Elemzők attól tartanak, hogy a mostani adóemelés hasonló hatással járhat, mint a 17 évvel ezelőtti: elriasztja az aranyvásárlókat, ami áresést idézhet elő. Ráadásul más tényezők – jelesül az ázsiai pénzügyi válság, ami a japán gazdaságot már akkor is jelentősen nyomta – következtében a szigetország gazdasága nem sokkal később hosszú évekig tartó recesszióba zuhant.


Forrás: Reuters, Conclude Zrt.

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442