Címlap Hírek Putyin- ezüstérme a Krím elfoglalása emlékére

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Putyin- ezüstérme a Krím elfoglalása emlékére
2014. május 07. szerda, 08:20

 

Conclude Daily Gold

A Krím félsziget elfoglalása emlékére az orosz pénzverde az egyik oldalán Vlagyimir Putyin arcképével, a másikon a félsziget térképével ellátott, 1 kilogrammos ezüstérmét bocsátott ki.

 

Forrás: BBC, Snob.ru, Conclude Zrt.;

 

„A Krím félsziget hazahozatala demonstrálja Putyin bölcs stratégai és politikusi képességeit” – indokolta Vlagyimir Vaszjuhin igazgató az emlékérme kibocsátását. Mint ismeretes, Oroszország márciusban – a nemzetközi szankciók ellenére – hivatalosan is megszerezte a Krím feletti ellenőrzés jogát Ukrajnától. A limitált, 500 darab ezüstérméből álló sorozatot az 1462-1505 között uralkodott moszkvai nagyfejedelem, III. Nagy Iván alatt megkezdődött folyamatot leíró kifejezés nyomán az „Orosz földek gyűjtése” névre keresztelték, mely annak idején jelentősen bővítette Oroszország felségterületét.

Az érméket még nem árazták be, azok némelyike esetleg a kereskedelmi forgalomba kerülhet, ám biztosan nem fogják fizetőeszközként használni, azokkal inkább a gyár az orosz vezetőket kívánja megajándékozni.

Nem az első alkalommal került rá Putyin portréja egy érmére. Érdekes – egyben ironikus – módon 2006-ban éppen Ukrajna vert ilyet, nemzeti valutája, a hrivnya kibocsátásának tizedik évfordulója alkalmából.  Az érmét drágakövekkel borították be, amelynek értéke 500 USA-dollárra tehető.

 

Forrás: BBC, Snob.ru, Conclude Zrt.

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442

 

Befektetési aranyérme adás-vételi árfolyamainkat a percenként frissülő webáruházunkban találja.

Ha személyesen, készpénzért szeretne venni, vagy eladni befektetési aranyérmét, kérjük fáradjon be irodánkba, ahol azonnal tud üzletet kötni.

Válogasson több száz féle arany és ezüst modern numizmatikai és ajándék érméink közül a Conclude érmeboltjából! Az érmék többsége készletről, akár bankkártyás fizetéssel a helyszínen is megvehető.