Címlap Hírek Ausztria tudni akarja, megvan-e az aranya!

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Ausztria tudni akarja, megvan-e az aranya!
2014. május 28. szerda, 09:25

 

Conclude Daily Gold

Ausztria auditorokat küld Londonba, hogy ellenőriztesse a Bank of Englandnél elhelyezett mintegy 150 tonnás aranykészletei meglétét.

Forrás: csinvesting.org, Conclude Zrt.

Betették a bogarat a Bundesbank vezetői az osztrák jegybank irányítóinak fülébe. A német központi bank tavaly januárban jelentette be, hogy a Banque de France párizsi trezorjaiban összesen tárolt 374 tonna, a New York-i Federal Reserve-nél lévő 1528 tonnás készleteikből – ami a teljes, 3396 tonnás német tartalék 45 százalékára rúg – pedig 300 tonnát 2020-ig hazaszállíttatnak. 

 

A Bundesbankot az a széles körben elterjedt pletyka motiválhatta, miszerint az aranytartalékokat őrző intézmények fizikailag nem rendelkeznek annyi sárga nemesfémmel, mint amilyen értéken azokat a kimutatásaikban szerepeltetik, s az utolsóként ébredőknek már nem juthat belőlük. Csak olaj lehet a tűzre, hogy a németek az elmúlt egy évben mindössze 37 tonnát tudtak repatriálni, azon belül is az USA-ból mindössze 5 tonnát.

Ewald Nowotny. Forrás: www.kleinezeitung.at, Conclude Zrt.
Meglehet, az eddigi sivár mérleg miatt a közvélemény által rá nehezedő nyomásra döntött úgy Ausztria kormánya, hogy auditorokkal ellenőrizteti a Bank of Englandnél lévő aranytartalékai meglétét.  Becslések szerint a World Gold Council legfrissebb összesítése alapján 280 tonnás teljes osztrák aranytartalék több mint fele, mintegy 150 tonna szunnyad Londonban – aminek értéke több mint 6,2 milliárd dollár –, s mindössze 17 százalék Ausztriában. „Nem találok kivetnivalót e kérésben, hiszen még egy élelmiszerbolt is köteles évente egyszer leltárt készíteni. A Bank of Englandnél lévő aranytartalék auditálása a legjobb módja annak, hogy eloszlassuk az alaptalan feltételezéseket” – közölte a Trend magazinnal Ewald Nowotny, a National Bank of Austria elnöke.

 

 

 

Forrás: Mining.com, Conclude Zrt.

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442