Címlap Hírek Hatalmas aranyrögre bukkantak Szibériában

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Hatalmas aranyrögre bukkantak Szibériában
2014. június 30. hétfő, 07:56

Conclude Daily Gold

Szerencsét hozott a péntek 13 annak a szibériai aranybányásznak, aki a kitermelt anyagok között kiszúrt egy közel 6,7 kilogrammos, 21 centiméter széles aranyrögöt, mely formája alapján „Az Ördög Füle” – angolul: Devil’s Ear –nevet kapta.

 

Ördög füle aranyrög Szibériából

 Tisztaságától függően az Ördög Füle akár 300 ezer dollárt is érhet. A bányászok abban reménykednek, hogy további aranyrögökre is bukkannak az Irkutszki régió Bodajbinszkij körzetében lévő Ukhagan bányában. „Ahol egy ekkorra aranyrög van, ott kell lennie egy hasonló méretű másiknak is” – véli Szergej Kozlov, az Ugakhan bánya igazgatója. Érdekes, hogy a felfedezés egy olyan újonnan létesített bányában történt, melyről az előzetes felmérések azt tartották, hogy nem tartalmaz sok aranyat.

 

A közel 6,7 kilogrammot nyomó Ördög Füle több mint tízszer kisebb súlyú, mint a világ legnagyobb aranyröge, a 72,02 kilogrammos Welcome Stranger – magyarul: Isten hozott, idegen –, melyet Ausztráliában, a Victoria megyei Dunolly településhez közel találtak 1869 februárjában. A rög 61 centiméter széles, s a kibányászását követően nem sokkal beolvasztották és hajóval a Bank of Englandbe szállították. 

Forrás: Daily Mail, The Siberian Times, Conclude Zrt.