Címlap Hírek A hozamhajhászás buktatói

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
A hozamhajhászás buktatói
2014. július 07. hétfő, 11:35

 

Conclude Daily Gold

Évente legalább 2 százalékpontot veszíthet egy átlagos befektetési-alap tulajdonos egy óriási lélektani hiba elkövetésével: akkor tesz még több pénz az alapokba, amikor azok egy erős megtérülést hozó perióduson vannak túl, ezzel szemben egy gyengébb teljesítményt követően csökkenti a kitettségét – hívta fel a figyelmet YiLi Chien, a St. Louis-i Fed vezető közgazdásza.

Az alábbi grafikon alátámasztja ezt a jelenséget. A narancsszínű vonal a befektetési alapok negyedéves hozamait, míg a kék a pénzbeáramlásokat mutatja.

 

Az alábbi grafikon alátámasztja ezt a jelenséget. A narancsszínű vonal a befektetési alapok negyedéves hozamait, míg a kék a pénzbeáramlásokat mutatja; Forrás: Business Insider, Conclude Zrt.

 

A heves reakciók helyett a befektetőknek inkább tartaniuk kellene a papírjaikat, dacolva a piaci kilengésekkel – véli Chien. Hiszen a hozamhajhászó magatartáson sokat bukhatnak a befektetők. Ötéves távlatban összehasonlítva egy olyan befektetőt, aki a tőkepiaci hullámokkal sodródva változtatja az alapokban lévő pozícióját egy olyannal, aki hosszabb ideig nem nyúl az invesztíciójához, az adódik, hogy míg a türelmes alaptulajdonos pénze évente 5,6 százalékot fialt, addig a hozamhajhászó üzemmódban lévő társa csak 3,6 százalékot, márpedig ez a 2 százalékpontos különbség igencsak lényeges.


Forrás: Business Insider, Conclude Zrt.

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442