Címlap Hírek Bitcoin bankkártya helyett?

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Bitcoin bankkártya helyett?
2014. szeptember 08. hétfő, 06:53

 

Conclude Daily Gold

A Bitcoin orvosolhatja a kártyás fizetést elfogadó kereskedők két legnagyobb problémáját. Egyrészt azt, hogy egy hitelkártyás fizetés után akár a tranzakció értékének  1-3 százalékát kell leszurkolniuk a fizetéseket feldolgozó rendszereknek, másrészt azt, hogy a vevők utólag vitathatják a kártyás fizetés tényét.

Forrás: en.bitcoin.it, Conclude Zrt.

A Bitcoin nem is devizaként, hanem fizetési rendszerként támaszthat versenyt a jelenlegi vezető szisztémáknak, mint a Visa vagy a MasterCard. Elfogadása ugyanis összehasonlíthatatlanul olcsóbb a kereskedőnek, még akkor is, ha a tranzakció feldolgozásába egy harmadik fél – mint például a BitPay vagy a Coinbase – is bevonódik. Míg a kereskedőknek egy bankkártyás fizetés után nem egyszer a tranzakció értékének 2-3 százalékát is át kell engedniük a fizetési rendszerek működtetőinek (a feldolgozóktól a bankokig), addig a Bitcoin után ennél jóval kevesebbet. Ráadásul a Bitcoin-tranzakciók visszafordíthatatlanok, vagyis, amikor a tranzakció lezárul, a kereskedő azonnal megkapja a pénzt és nincs utólagos visszautalás kérés (chargeback). Szemben a többi fizetési rendszerrel, ahol a kártyás vevő később azt állíthatja, hogy nem is ő fizetett a plasztikkal, s amíg be nem bizonyosodik, hogy igaza van-e, addig a kereskedő nem kapja meg a vásárlás pénzbeli ellenértékét vagy ha már megkapta, vissza kell fizesse.

 


Kereskedők várható költségcsökkenései a bankkártyás, az internetes fizetéseknél és az átutalásoknál a Bitcoin globális fizetési rendszerré válása esetén (sötétkék oszlop: díjak a mostani, világoskék oszlop: a Bitcoin fizetési rendszerben, vörös oszlop: a megtakarítások) 

Kereskedők várható költségcsökkenései a bankkártyás, az internetes fizetéseknél és az átutalásoknál a Bitcoin globális fizetési rendszerré válása esetén (sötétkék oszlop: díjak a mostani, világoskék oszlop: a Bitcoin fizetési rendszerben, vörös oszlop: a megtakarítások)  ; Forrás: Business Insider, Conclude Zrt.

 

Mindezek ellenére még jó időbe beletelhet, amíg a Bitcoin felveheti a versenyt a vezető fizetési rendszerekkel. A Bitcoinnal ugyanis naponta átlagban mindössze 89 millió dollár értékű tranzakciót bonyolítanak le, míg a Visa kártyáival 16,5 milliárd, a MasterCardéval 9,8 milliárd dollárnyit.

Mindenesetre meglepő, hogy a bitcoin körüli tavaszi botrányok után még mindig egész jól tartja magát a bitoin árfolyam.

Viszont szót kell ejteni egy másik online fizetési modellről, ami mostanában indult. Az ethereum a bitcointól eltérő nagyon izgalmas üzleti modell alapján indult és mint a fizetés eszköze szintén esélyes arra, hogy sikeres legyen.

 

Forrás: Business Insider, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442