Címlap Hírek Indiaiak zsákolták az Emirátusok aranyát

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Indiaiak zsákolták az Emirátusok aranyát
2014. szeptember 08. hétfő, 07:01

 

Conclude Daily Gold

Az Egyesült Arab Emirátus ok idei első negyedévi aranykereslete 16 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét, ami alapvetően annak köszönhető, hogy az ott élő vagy turistáskodó indiaiak hazájuk szigorú vámszabályai miatt inkább az Öböl-menti országban vásároltak.

Indiai aranyvásárló Dubaiban. Forrás: gulfnews.com, Conclude Zrt.

Az arany és a gyémánt volt a két legnépszerűbb importáru az Egyesült Arab Emirátusokban az idei év első három hónapjában, behozataluk 37,9 milliárd dirhamot (10,3 milliárd dollárt) tett ki. A vevők többsége az Öböl-menti arab országban élő vagy oda látogató indiaiak voltak. Dubaiban él a legtöbb indiai bevándorló, akik különösen a fesztiválok, esküvők idején vesznek nagymértékben aranyat. 

 


A World Gold Council legutóbbi jelentése szerint az Egyesült Arab Emirátusok 2014 első negyedévi 25,4 tonnás aranykereslete 16 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét, ami a szervezet szerint is elsősorban az indiai turisták vételeinek köszönhető, akik így próbáltak mentesülni a 10 százalékos indiai importvám megfizetése alól. Ráadásul a viszonylag alacsony aranyárak is vételre csábítottak. A Dubai Gold and Jewellery Group aranykereskedői és illetékesei szerint sem az emírek, az arabok vagy az európaiak jártak élen az aranyvásárlásban, hanem az indiaiak.

Az új indiai kormány még a tavaszi választásokat megelőző kampány idején a 10 százalékos aranyimport-vám mérséklését helyezte kilátásba, ám megalakulását követően – általános meglepetésre – mégsem változtatott. Hatályban hagyta az úgynevezett 80:20-as szabályt is, miszerint a behozott arany egyötödét exportálni kell, hogy az ország folyó fizetési mérleg hiánya ne növekedjék tovább.


Forrás: Mineweb, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442