Címlap Hírek Megnégyszereződhet a Bank of Cyprus árfolyama

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Megnégyszereződhet a Bank of Cyprus árfolyama
2014. december 09. kedd, 10:13

 

Conclude Daily Gold

A rossz emlékű ciprusi bank igazi nagyágyúk – mint a volt Deutsche Bank-vezér Josef Ackermann vagy a milliárdos Wilbur Ross – segítségével állhat talpra, akik bíznak abban, hogy centes részvénybefektetésük busásan megtérül, akár megnégyszereződhet a Bank of Cyprus árfolyama. A bátrabbaknak érdemes velük tartaniuk, s vásárolniuk a pénzintézet papírjaiból.

Forrás: www.balkaneu.com, Conclude Zrt.

 


Visszatértünk! – kürtölte világgá a CNBC-n keresztül John Hourican, a Bank of Cyprus vezérigazgatója. A földközi-tengeri szigetország első számú pénzintézete tavaly nyáron írt történelmet azzal, hogy nagybetétesei – a bank többségi tulajdonosa, a ciprusi kormány által a Ciprusnak hitelezőkkel 10 milliárd eurós mentőcsomagról aláírt megállapodásáért cserében – a 100 ezer euró feletti megtakarításuk közel 50 százalékát bukták el.


Azóta azonban fokozatosan visszanyerte likviditását és elveszített tőkéjét, olyannyira, hogy a befektetők számára ismét izgalmas sztori kerekedhet belőle – állította Hourican. Már a merészebbek számára, hiszen Ciprus gazdasága továbbra sincs kirobbanó formában, a nicosiai jegybank kormányzója például a minap mindössze 0,5 százalékos GDP-növekedést jósolt 2015-re, s az Európai Központi Bank, az IMF és az Európai Bizottság alkotta trojka is hasonló véleményen van. Hourican viszont optimistább, amit részben arra alapoz, hogy a ciprusi kormány áldásos tevékenysége révén már teljesülnek a Maastrichti kritériumok és a költségvetés az idén már többlettel zár. Ez az egyik leggyorsabb felépülés az eurózóna történetében.

A Bank of Cyprus sikeres visszatérésének záloga lehet patinás új stábja. Hourican 2008-2013 között a brit Royal Bank of Scotlandot első embere volt, innen került tavaly októberben a szigetországi bank élére. Az új összetételű, tapasztalt nemzetközi befektetőkből álló 15 fős igazgatóságba – melyben 6 orosz befektető is helyet kapott – bekerült a Deutsche Bank korábbi vezérigazgatója, Josef Ackermann és Wilbur Ross milliárdos nagybefektető.

Utóbbi is jegyzett a nyáron a bank 10 eurócentes névértékű, 24 eurócentért kibocsátott, összesen 4,2 milliárd darab törzsrészvényeiből, melyek értékesítéséből a bank összességében 1 milliárd eurót gyűjtött össze. Ross is úgy véli ugyanis, Ciprusnak nagyon jó lehetőségei vannak a fordulatra, mindenekelőtt azért, mert tekintélyes, ki nem termelt gázkészleteken ül.

A kockázatot kedvelő befektetőknek érdemes lehet beszállniuk az athéni tőzsdén jegyzett, ám egyelőre forgalom nélküli Bank of Cyprusba, mely részvényárfolyamának akár a megnégyszereződését is elképzelhetőnek tartja Ross.  


A Bank of Cyprus 5 százaléknál nagyobb tulajdonosai

Név

Tulajdoni hányad (%)

Cyprus Popular Bank Public Co. Ltd.

9,624

Renova Group

5,455

TD Asset Management

5,232

EBRD

5,021

 

Részletes adatok a Bank of Cyprusról.

Forrás: CNBC, Bloomberg, Bank of Cyprus, Conclude Zrt.