Címlap Hírek Hogyan vásároljunk fizikai aranyat?

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Hogyan vásároljunk fizikai aranyat?
2014. december 10. szerda, 08:22

 

Ez az aranyvásárlási útmutató nem arról szól, milyen formában fektessünk fizikai aranyba, ezüstbe, mire figyeljünk arany vásárláskor stb. Kell keresni egy megbízható és ügyes aranykereskedőt és ő majd mindent elmagyaráz. Ennyi. Fontosabb a befektetési szemlélet. Erről szól ez az írás.

Hogyan vásároljunk fizikai aranyat? Ez az aranyvásárlási útmutató nem arról szól, milyen formában fektessünk fizikai aranyba, ezüstbe, mire figyeljünk arany vásárláskor stb. Kell keresni egy megbízható és ügyes aranykereskedőt és ő majd mindent elmagyaráz. Ennyi. Fontosabb a befektetési szemlélet. Erről szól ez az írás.

 

Egy éve birkózunk az 1200-as szinttel. A 2014. november 30.-i sikertelen svájci arany referendum után a piac lement 1130-ra és azóta csak felfelé jön.  És most remeg az arany shortosok keze. Az arany és az ezüst az elmúlt napokban olyan rallyt mutatott be, amit évek óta nem láttunk. A piac ismét fájdalmat akar okozni. Ezúttal azoknak, akik további hatalmas arany esést vizionálnak. Mivel ők vannak többségben ezért most nekik kell fájjon.


Ezek a napok arra tanítanak minket, hogy a fizikai arany befektetési döntéseinket nem a napi kereskedési információk, nem a legtöbbet szerepeltetett pénzügyi szakértők, nem a fősodrú pénzügyi média cikkei alapján kell meghoznunk. Nem szabad a jegybankelnökök szavát hallgatni, a dollár apró árfolyamváltozásait vizslatni. Ha jön a pénzügyi vihar úgyis elsodorja az első szél ezeket a hangokat.

Fel kell tenni a kérdést: Volt már olyan a történelemben, hogy egy rettenetesen eladósodott országban nem alakult ki hiperinfláció, vagy pedig nem történt egyéb kataklizma? És ha az egész világ van rettenetesen eladósodva? Mire számítunk?

Lehet, hogy tényleg leesik az arany árfolyama ismét 1000 dollár/unciára. Akkor viszont háromszorosan is fel kell tennünk az előbbi kérdéseket!

Vegyük észre: Németország, Hollandia és most már Belgium is „haza” akarja vinni a fizikai aranyát. Más kérdés, hogy „érthetetlen” okokból a németek nem kapták meg az aranyukat és most már nem is kérik. Szép csendben tudomásul vették. Vajon miért?

Csak egy jó stratégia van a nemesfém befektetésben: folyamatosan felhalmozni a megtakarításunk egy részéből és nem foglalkozni napi szinten a készlet beértékeléssel. Ha majd felszaladunk 1700-ra, 1900-ra rá lehet nézni és 2300-nál kitárazni a készlet egy részéből.

Addigra már úgyis itt lesz a pánik a piacokon, mindenki aranyat akar majd venni, a „mainstream” média pedig totális pénzügyi összeomlásról fog cikkezni.

Conclude Zrt.