Címlap Hírek Negatív kamat: arany és ingatlan

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Negatív kamat: arany és ingatlan
2015. március 05. csütörtök, 12:26

 

Befektetés a biztos bukásba: feje tetejére állt a kötvénypiac, kamatpiac. Hamarosan itthon is negatív betéti kamatokat fognak jegyezni a bankok (egyelőre csak a vállalatoknak)

A nagy készpénzzel rendelkező cégek számára, ha nincs jó beruházási lehetőség a láthatáron, akkor el kell viselniük, hogy akár évi 1-3%-kal is csökkenhet majd az euróban tartott betétük értéke. Elvileg lehetne készpénzt tartani a széfben, de mivel a cégek számára be van tiltva hogy 1,5 millió forint összeg felett egymásnak fizessenek, ezért ez nem járható út. Persze lehet magasabb betéti kamatot ígérő bankhoz fordulni, de a Budacash botrány óta ez végképp nem tűnik jó ötletnek.

A lakosságnak sem sokkal jobb a helyzete. Hatalmas kockázatot vállal az, aki most 10 éves német euró kötvényt vesz. Ha a jelenlegi 0% körüli kamat felmegy, mondjuk 4-5%-ra (miért ne menne fel mikor az EKB hatalmas pénznyomtatásba kezdett), és a kötvényét ekkor kell eladnia, a 10.000 eurós befektetéséből lehet, hogy csak 5-6000 eurót kap vissza.

Hihetetlen, történelmi a túlárazottság a kötvénypiacon.


http://news.aranybefektetes.hu/lt.php?c=0&m=7&nl=3&s=4e9f42ed13a1deb47c28e032fef30a4b&lid=0&l=-http--conclude.hu/img/mar150501.jpg

Nem véletlen tehát, hogy már itthon is megindult a roham az alulárazottnak tartott ingatlan piac irányába. A jó helyen lévő ingatlanok bérbeadása egyelőre jó reálhozammal kecsegtet.

A negatív kamatok az aranynak kedveznek. A sokat hangoztatott hátrány: „az arany nem fizet kamatot”, előnnyé válik, hisz az arany legalább nem kopik el a széfben.

A magas hozamokra vágyódás helyett, legalább a tőke megőrzése kell előtérbe kerüljön. Ebben a nemesfém befektetés továbbra is előnyt fog élvezni.