Címlap Hírek A De Beers szigorít a gyémántkereskedőivel szembeni feltételeken

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
A De Beers szigorít a gyémántkereskedőivel szembeni feltételeken
2015. április 02. csütörtök, 14:31

 

Conclude Daily Gold

Az évente 6 milliárd dollár értékben csiszolatlan gyémántokat eladó dél-afrikai De Beers elvárja, hogy a köveit felvásárló kereskedők meghatározott mennyiségű tőkét tartsanak a cégeikben, így csökkentvén függőségüket a bankhitelektől.

Forrás: Mining.com, Conclude Zrt.

 

A De Beers 2011-ben vizsgálta felül a hivatalos vevőinek listáját, időt hagyva nekik arra, hogy változtassanak könyvelési gyakorlatukon. Akik ezt most nem hajlandók vagy képesek megtenni, azok hamarosan elveszítik vevői státuszukat. A lépés célja, hogy a kövek közvetlenül a pénzügyileg legjobb pozícióban lévő saját számlás kereskedőkhöz, csiszolókhoz jussanak el, azok üzleti tevékenysége átláthatóbbá váljon. Mindezek visszatükrözik, hogy a gyémántipar kezd modernizálódni.


Kihívást jelentett a régi, kevésbé átlátható üzletvitelt folytató cégek számára az online kereskedés bevezetése, ahol a kereskedők az interneten keresztül, dollármilliókért adhatnak-vehetnek köveket, lehetővé téve a valós idejű árazást, miközben az üzletágat finanszírozó bankok is vállalatszerűbb megközelítést várnak el a gyémántpiaci szereplőktől.

A brit gyarmatosító Cecil Rhodes által alapított De Beers 85 százalékos tulajdonosa az Anglo American (LON:AAL), mely 2012-ben növelte addigi 45 százalékos részesedését, miután 5,1 milliárd dollárért megvásárolta az Oppenheimer-család 40 százalékos pakettjét, lezárva ezzel a dinasztia 80 évig tartó tulajdonlását. A maradék 15 százalékot Botswana kormánya kontrollálja.


Forrás: Mining.com, Conclude Zrt.