Címlap Hírek Figyelem! Fordulnak a piacok

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Figyelem! Fordulnak a piacok
2015. április 29. szerda, 07:14

 

A traderblog.hu oldalról vettük át az alábbi blogbejegyzést pomperj bloggertől, aki a legfontosabb amerikai tőzsdeindex, az S&P500 közeljövőben várható eséséről és az arany várható emelkedéséről ír. A szerző közel egy évtizedet dolgozott a világ egyik legnagyobb alapkezelőjénél a PIMCO-nál.

A "Cash is King" új irányzat éppen idejében jön most, hogy leváltsa a "Cash is Trash" extrém szélsőségbe vitt (negatív banki kamat!) eddigi irányzatot. Fordulatok látszanak mindenfelé a piacokon.  Nézzük a legfontosabbakat.

1)Az SPY-ban az Ending Diagonal, ahogy a napos charton látható,  tegnapra elkészült.  Tegnap megvolt az új (v) hullám minimális mértékben, mert új ATH (all-time-high) topot ütött pontosan 10.00 órakor. Utána azonnal leszakadt.


 

https://www.conclude.hu/img/apr152901.jpg

 


Ez outside-down day, és nem is vitásan elég erősnek látszott egy kis le-hullám indításhoz. A nagy hullámok is kis hullámokkal szoktak indulni.

 

 

 

Az külön konfirmálja a fordulatot, hogy az arany viszont ugyanabban a percben felugrott, és indult felfelé a (C) hullám, GLD-ben, alighanem meglepően sokáig tart majd. Már várom ezt a fordulatot egy ideje.

Ráadásul az SPY tele van divergenciával: van legalább 4 belőle.

-Az SPY új ATH topot ütött Apr.27.én. Ehhez képest a Dow topja Marc.2 volt. Es azóta a DOW 3 kísérlete új csúcsra emelkedni, nos, mind megbukott. És éppen 55 napja van így, pontosan mint a 2000 évi topnál volt.

-A DOW és a DOW Transports (a szerk.: ez a legrégebbi, még használatban lévő tőzsdeindex) a jó öreg DOW elmélet szerint már óriási divergenciában van, időben is, méretben is. A DJT már November óta képtelen új csúcsra, s éppenséggel nagyon is gyenge. Újra lefordult.

-A NASDAQ az utolsó 6 napból 5-ben gap-el (réssel) nyitott.  Aztán tegnap outside-down day volt. QQQ egyszerre 2 gap-et is betöltött (a felső két rés által kijelölt szint alá benézett). Az Apple nagyon pozitív jelentése tegnap volt, és mégis negatív nap lett a nóta vége. Ha  a világ legnagyobb cége a legnagyobb profittal, amit valaha csinált, nem képes a NASDAQ Indexet pozitívban tartani, akkor micsoda fogja? A sok gap miként értelmezhető ezek után másként, mint „kimerülési rés”? (a szerk: a kimerülési rés egy trend kifulladásakor/fordulójakor jellemző, az akár szélesen felfelé nyitó rést az árfolyam visszakorrigálva pár napon belül betölti)

-A NY Composite Indexen is van szép exhaustion gap, és a piac azonnal be is zárta. Tegnap outside-down-fill lett a vége.

De a legszebb az, hogy van 3 egymásba ágyazott Ending Diagonal a SPY chartján:  óráson is, naposon is, hetes charton is.

 

 

https://www.conclude.hu/img/apr152901.jpg

 

 

https://www.conclude.hu/img/apr152901.jpg

 


2)Peter Eliades-nak (ő a cycle guru) van egy Stockmarket Cycles cimű lapja, és abban a 1997-es low-t és a 2007-es topot kötötte össze. Ez a vonal nála 1897 trading day hosszú volt.  És 2007 óta éppen ma, 2015. Apr.27-én ért el az újabb 1987 trading day távolságra. Szóval, nála 2015 Apr. 27-én van a CYCLE-méretű top. Hosszasan tárgyalja a témát, nagyon érdemes elolvasni. Peter nagy tapasztalatú guru ebben a ciklus-műfajban, nem könnyű ellentmondani neki. Ráadásul az SPY-ban világosan ismétlődő hatodik 7.5 éves ciklus a jellemző, és az éppen annyi nap, amit Peter számolt.

 

 


 

3)Az ezüst még szebben pattant fel mint GOLD. Pontosan a support vonalról. Mindkét nemesfémben indult c of C hullám felfelé, a Gold Spot cél rövid távon 1300 körül van.

 

4)Az EUR/USD is erősödik 1.14 felé, és így az USD gyengülés hajtja majd az aranyat felfelé. Az ázsiai devizákhoz képest is ugyanez a helyzet, a nyersanyag devizákhoz képest (CAD, AUD) meg még inkább. Lehet, hogy végre megindulnak felfelé a nagyon levert nyersanyagok árai is? 

5)A top-idején úgy szokott lenni, hogy hirtelen megszaporodnak a skandalumok. Egy ilyen ciklus csúcshoz prezidenciális (elnöki szintű) botrányok illenek, mint 2000-ben a Monica, 2007-ben  a Madoff, majd 2008-ban a Lehman Brothers. Szóval, figyeljük az Obamákat, Clintonokat és Bush-okat. Legalább akkora disznóságot kellene a nyakukba varrni, mint Nixon volt. Szerintem ez is összejöhet hamar. Hillary vagy Jeb lesz az áldozat? ;-)

 

 A pomperj bloggerrel készített interjú itt olvasható.