Címlap Hírek Európa gazdasága nagyobb, mint az USA-é!

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Európa gazdasága nagyobb, mint az USA-é!
2015. július 03. péntek, 07:42

 

Conclude Daily Gold

Mint ország, az Egyesült Államoké a legnagyobb gazdaság a világon. De mint országcsoport, Európa együttesen még jelentősebb. Görögország adósságproblémájának megoldása az európai egység szempontjából fontos igazán.  Joseph P. Quainlan, az US Trust vezető piaci stratégája az alábbi, az EU GDP-jét dollárban, vásárlóerő-paritáson az USA-éval, Indiáéval és Kínáéval összehasonlító grafikonon szemléltette, mennyire fontos az EU gazdasága a világon.

Az EU 28 országának összesített GDP-je vásárlóerő paritáson és India, Kína, Usa


Forrás: Business Insider, Conclude Zrt.

 


További adalékként, a Nemzetközi Valutaalap adatai szerint Európa – az EU, valamint a nem-tag Norvégia, Svájc és Izland együtt – dolláralapon a világ 2014. évi GDP-jének a 25,4 százalékát állította elő, míg az USA a 22,5, Kína a 13,4 százalékát.


De az öreg kontinens a fogyasztásban is listavezető: 2014-ben az összes háztartási költés 28,5 százalékát Európában regisztrálták, míg az Egyesült Államokban 26,6 százalékot, a Brazíliából, Oroszországból, Indiából és Kínából álló BRIC-országcsoportban 15,6 százalékot.

Személyes fogyasztási költés az USA-ban és az Európában (EU28+ Norvégia, Svájc,Izland). Az EU a bővülése révén veszi fel a versenyt piaméretben az USA-val.


Forrás: Business Insider, Conclude Zrt.

Ezek az arányok magyarázatot adnak arra, mi vonzza a globális vállalatokat Európába. „A tehetősebb fogyasztók pénzeihez való hozzáférés a fő oka az amerikai cégek európai terjeszkedésének” – mutatott rá Quinlan.


Forrás: Business Insider, Conclude Zrt.