Címlap Hírek Szövetségbe tömörültek a szintetikusgyémánt-ipar képviselői

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Szövetségbe tömörültek a szintetikusgyémánt-ipar képviselői
2016. február 18. csütörtök, 12:13

 

Conclude Daily Gold

A világ több mint tíz legnagyobb mesterséges (más néven: szintetikus) gyémántot előállító, elosztó és kereskedő cége szövetséget hozott létre. Az International Grown Diamond Association (IGDA) célja képviselni iparágukat, népszerűsíteni a laboratóriumokban létrehozott gyémántokat, mint e drágakő kevésbé ismert megjelenési formáját, rávilágítani azok egyedülálló minőségére és alkalmazásaira.

 

Laboratóriumban előállított szintetikus vagy növesztett gyémántok. Forrás: Gemological Institute of America Inc., Conclude Zrt.

 

Az Egyesült Államokban alapított IGDA az iparág kommunikációjának, oktatásának, fejlesztésének és növekedésének a központjaként kíván működni. „Azt várjuk a szövetség működésétől, hogy általa a mesterségesgyémánt-ipar hatékonyabban tudja magát megjeleníteni a fogyasztók előtt, akik szeretnék, ha minél több drágakő közül választhatnának és a kereskedők előtt, akik a lehető legjobb minőségre törekednek, úgy, hogy legyen elegendő alapanyaguk a gyémántalapú alkalmazásaik kifejlesztéséhez és a szintetikusgyémánt-termelő ipar bővüléséhez” – fogalmazta meg Richard Garardwho főtitkár, „civilben” a Microwave Enterprises elnök-vezérigazgatója, mit várnak az IGDA ténykedésétől.

 

Az alapítók között olyan cégek találhatók, mint a Washington Diamonds, a New Diamond Technology, a Scio Diamond, a Golcondia, a Pure Grown Diamonds, a Polished Diamond Company, a Diamond Foundry, a MiaDonna & Company és a Chatham Created Gems & Diamonds. Ők abban reménykednek, hogy az IGDA biztosítani fogja majd, hogy a mesterséges gyémántok tisztességesek és műszakilag megfelelőek lesznek.

A szövetség elnöke, Vishla Mehta, a szingapúri IIa Technologies elnök-vezérigazgatója szerint „az IGDA létrehozása azt tükrözi vissza, hogy a szintetikusgyémánt-előállítás feltörekvő iparág, melyet az az igény hívott életre, hogy világszerte közösen képviseljük a mesterséges gyémántokat, megosszuk azok műszaki adatait és a technológiáit a külvilággal, hogy minél többeknek legyen fogalmuk a szintetikus gyémántok értékéről, szépségéről és környezeti előnyeiről”.

Az évente 3 milliárd karát, azaz 600 tonna mennyiségben mesterségesen, laboratóriumi körülmények között előállított szintetikus gyémántok létjogosultságát az adja, hogy az ipar jóval nagyobb mennyiségű gyémántot igényel, mint amennyit természetes forrásokból bányászni lehet.  Az első mesterséges (vagy szintetikus) gyémántokat az 1950-es években gyártották le, napjainkban a technológia fejlődése révén lehetőség nyílt drágakő minőségű kövek előállítására is. A mesterséges gyémántokat elsősorban vágásra, fúrásra, csiszolásra és őrlésre használják, mivel kicsiny méretük miatt kiválóan lehet illeszteni őket. Az ipari gyémántokat laboratóriumokban is használják, például magas nyomású próbák során.

 

Forrás: Mining.com, Conclude Zrt.