Címlap Hírek Részvények helyett aranyat kell venni!

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Részvények helyett aranyat kell venni!
2016. március 21. hétfő, 07:56

 

Az alábbi cikket változtatás nélkül közöljük.

Könnyen elképzelhető, hogy a legutóbb látott tőzsdei rali nem lesz tartós, így a befektetők jobban teszik, ha részvények helyett inkább aranyat vásárolnak - véli az egyik legnagyobb tekintélynek örvendő Wall Street-i elemzőház.

Érdemes fedezékbe vonulni

Látványos fellendülést produkáltak a vezető amerikai tőzsdeindexek a legutóbbi mélypontokról, a Dow és az S&P 500 is csaknem teljesen le tudta dolgozni az idei évben elszenvedett veszteségét. A JP Morgan szerint azonban a tőzsdei rali fenntarthatóságát komoly kockázatok övezik.


A cég kvantitatív és derivatív elemzési részlegének globális vezetője, Marko Kolanovic szerint a február 11 óta tartó rali inkább technikai természetű, és nagyrészt a momentum stratégiákat követő befektetők által dominált, akik így az S&P 500 index esésére felvett pozícióikat fedezik.


Ez utóbbi egyébként kedvelt kereskedési stratégia: a befektető vételi pozíciót vesz fel momentum részvényekben, miközben shortolja az S&P 500-at. A JP Morgan szakértője szerint az eddigi ralit leginkább a befektetők portfólióinak újrapozicionálása hajtotta, így kevés az esélye, hogy sok erő van még az emelkedésben.


A részvénypiacon a JP Morgan szerint a kockázat/hozam arány most nem a legkedvezőbb, Kolanovic szerint 5 százalék emelkedései és 10 százalékos csökkenési potenciállal kell számolni a befektetőknek.


Emiatt érdemes defenzív pozíciókat felvenni, ilyen az arany vásárlása is. A JP Morgan szerint a Fed monetáris politikájára vonagtkozó kilátások inkább a dollárgyengülés irányába hatnak, ami viszont kedvezhet az aranynak.

Részvények helyett aranyat kell venni!

Forrás: Porfolio.hu