Címlap Hírek Mehet még feljebb az aranybánya-részvények árfolyama

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Mehet még feljebb az aranybánya-részvények árfolyama
2016. május 06. péntek, 08:02

Bár egyesek szerint az aranybánya-részvények már túlvettek, és emiatt akár egy nagyobb korrekció is bekövetkezhet, mások a történelmi tapasztalatok alapján úgy vélik, még van tér a további árfolyam emelkedésre.

 

 Kitörtek az aranybánya-részvények. Az egyaránt a New York-i tőzsdén jegyzett indexek közül a vezető bányásztársaságok részvényeinek mozgását követő Market Vectors Gold Miners (GDX) áttörte a korábbi, 32-33 dolláros ellenállási szintet, és megcélozhatja a 43-45 dolláros sávot, sőt még 50 fölé is mehet. A junior és small cap cégekéit követő Gold Miners (GDXJ) a 22-23 dolláros ellenállási szintet maga mögött hagyva a 27-28 dolláros sávot tesztelheti, de 30 dollárig is eljuthat.

 

GDX és GDXJ bányarészvény indexek teljesítménye 2016 Conclude Zrt
 

 

 

 

Az aranybánya-részvények már túlvettnek tűnnek és félő, ha még feljebb mennek, akkor a korrekció jelentősebb mértékű lehet. A GDM index azt mutatja, hogy a 100 és 200 napos mozgó átlagok alapján az elmúlt 22 évben csak egyszer voltak ennyire túlvettek a bányapapírok: 2002 elején, amikor a GDM 37 százalékkal korrigált, mielőtt még magasabbra ment.

 

 

 

GDM Gold Miner Index grafikonja 2016 Conclude Zrt
 

 

Ám még mielőtt elkezdenénk aggódni egy közelgő nagyobb korrekció miatt, érdemes számba venni, hogy a 2002-es korrekció akkor kezdődött, amikor a GDM 212, míg a befektetők számára ugyancsak referenciát jelentő Gold Bugs Index (HUI) 311 százalékkal volt magasabb a 2000-es mélypontjához képest. Most viszont még „csak” 100, illetve 228 százalékos pluszban vannak, amiből az következhet, hogy még van tér az aranybánya-részvények árfolyamainak további emelkedésére.

 

Ismét emelkedő pályán az aranybányák. Conclude 2016

 

Forrás: Mining.com, Conclude Zrt.