Címlap

Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

Az aranykígyó életre kel


Conclude Daily Gold

Az ausztrál pénzverde új, 2013-as arany- és ezüstérme sorozata a kínai horoszkóp szerinti kígyó évének tiszteleg, a motívumok a tehetséges Ing Ing Jong fantáziáját dicsérik. 

A 2013-as ausztrál Kígyó arany- és ezüstérme. Forrás: perthmint.com.au, Conclude Zrt.A 2013-as ausztrál Kígyó arany- és ezüstérme. Forrás: perthmint.com.au, Conclude Zrt.

A 2006-ban diplomázott, két éve az ausztrál pénzverde, a The Perth Mint tehetséges dizájnereként dolgozó Jong első munkája a tavaly kibocsátott, Ausztrália formájú ezüst dollár megtervezése volt. „Már gyerekkoromban vonzott a rajzolás és arról álmodtam, hogy rajzoló vagy rajzfilmkészítő leszek” – emlékszik vissza. Jongot a Disney-rajzfilmek ihlették meg, imádta megrajzolni és megfesteni a karaktereket. Mindig is csodálta, hogyan képesek a Disney-rajzfilmek készítői átadni az egyes karakterek érzelmeit.

A 2012-es térkép formájú ausztrál ezüstérme. Forrás: perthmint.com.au, Conclude Zrt.

A The Perth Mintnál Jong rájött arra, hogyan képes életet adni a tárgyaknak. Ennek eredménye lett a térkép formájú ausztrál érme: nagy élvezetet jelentett számára, hogy elhelyezze Ausztrália híres kookaburra (azaz „nevető”) madarát a természeti környezetben. A térkép formájú érmét nehezebb volt megterveznie, mint egy normál formájút, mivel kevesebb helye volt az ábrázoláshoz. „A dizájn kialakításánál mindig figyelembe kell venni az érme jellegzetességeit és a gyártási módját, szükséges biztosítani, hForrás: perthmint.com.au, Conclude Zrt.ogy minden egyes dizájnelem rákerüljön az érmére és pontosan ábrázolódjék” – enged bepillantást Jong a kulisszatitkokba. 

 

Mielőtt hozzáfogott volna a 2013-as kígyó évét ábrázoló ausztrál Lunar II. arany- és ezüstérme sorozat megtervezéséhez, Jong tanulmányozta a kígyókat. Erre már csak azért is szüksége volt, mert korábban egyáltalán nem érdeklődött irántuk. Ezért elment a helyi állatkertbe, ahol alkalma volt egy óriáskígyót megfogni. Meglepte, mennyire bársonyos a hüllő ériIng Ing Jong. Forrás: blog.perthmint.com, Conclude Zrt.ntése és hogy milyen nyugodtan viselkedik. Az állatkertben szerzett tapasztalatai – jelesül a kígyó türelme és az elbűvölő természete – köszönnek vissza az érméken. Ugyanakkor a dizájn jól tükrözi a hagyományos kínai festészeti stílust, ahol a kígyó belesimul a természeti környezetébe. Miután a kígyók általában hosszúak, a legnagyobb kihívás a méretének a visszaadása volt, nehogy esetlennek tűnjön. Ezt sikerült elkerülni, a hüllő elegáns pózban feszít. Megtervezni egy nemesfém-érmét, amelyet az emberek gyűjtenek és akár örökre megtartanak azzal a céllal, hogy egy szép napon majd átadják az utódaiknak, a pénznél is fontosabb ellenértéket jelent a tehetséges fiatal dizájner számára. Soha nem felejti el azt a pillanatot, amikor az első, általa tervezett érme elkészült, s egy kreatív eljárás részesének érezhette magát. Természetesen sikeréhez elengedhetetlen a pénzverde fantasztikus csapata, a szobrászok, a vésnökök és a fényezők munkája, akik valóban örökkévalóvá varázsolják minden egyes érme dizájnját.

 

 

Forrás: World Coin News, The Perth Mint, Conclude Zrt.