Címlap Arany-ezüst adás-vétel, letétkezelés tudnivalók

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Arany/USD árfolyam

Arany/Euró árfolyam

Ezüst/Usa dollár árfolyam

Ezüst/Euró árfolyam

Ezüst/Usa dollár árfolyam

Arany/Usa dollár árfolyam

Befektetési arany-ezüst vásárlás, adás-vétel a Conclude Zrt.-nél

 

Tisztelt Ügyfeleink!

Az alábbi tájékoztatóban összefoglaljuk a befektetési arany vásárlás és arany eladás tudnivalóit.

 

Arany ezüst vásárlás, arany eladás a Conclude webáruházában és a Conclude boltjában.

Érdemes alaposan átnézni weboldalunkat ill. az ajánlott linkeket. Kérjük, ha kérdése van hívjon minket bizalommal !

Készpénzes arany vásárlás/eladás

A Conclude székhelyén azonnali készpénzes arany vásárlásra is van lehetőség. Kérjük egyeztessen időpontot kollégáinkkal, ill. hogy az Ön által megvásárolni kívánt áru van-e raktáron.

Befektetési arany ezüst és más nemesfém termékeink

A Conclude számos befektetési arany termék (elsősorban rudak és érmék) adás-vételével foglalkozik, ezért ha az Ön birtokában lévő arany terméket nem találja meg webáruházunk kínálatában, akkor is hívjon, hiszen valószínűleg tudunk rá kedvező felvásárlási árat jegyezni. Mivel számos speciális aranyrúd is megfordul nálunk, ezért befektetési aranyrúd és lapka gyűjtők is találhatnak nálunk érdekességeket. Befektetési ezüst kínálatunkban a legjobb másodpiaccal rendelkező termékeket válogattuk ki. Befektetési platina és palladium rudakat is árulunk. Sajnos egyenlőre az aranyon kívül a többi nemesfém áfás, ezért egyéb nemesfém vevőink jellemzően áfa visszaigénylésre képes vállalkozások.

Nagybefektetői aranyvásárlás

A nagyobb összegben befektetőkre jellemző, hogy ha már elegendő információt gyűjtöttek, személyesen is szeretnének velünk találkozni, ezért hívjanak, hogy időpontot egyeztessünk! Kifejezetten nagy összegű megrendelésnél egyedi árakat adunk.

Arany ajándék vásárlás és kisebb összegű aranyvásárlás

Kisebb összegben kényelmesen tudnak vásárolni befektetési aranyat webáruházunkból bankkártyás fizetési móddal és átutalással, vagy időpont egyeztetést követően személyesen készpénzért.

Aranyvásárlás kiszállítással, POSTAI értékcsomag küldéssel

Az értékbiztosított postai értékcsomagban történő kiszállítás lehet a legkedvezőbb megoldás azoknak, akik nem akarnak irodánkba személyesen befáradni.  A Conclude jelenleg Hárommillió forint (ill. ennek megfelelő deviza) esetén vállal postai értékcsomag küldést. A Magyar Posta által kínált Start Plusz csomag 1 millió forintos értékhatárig szól, ez a szolgáltatás házhozszállítást is tartalmaz. Ha nem tartózkodik otthon akkor csak egy értesítőt kap. Ha kifejezetten ragaszkodik ahhoz, hogy ne vigyenek ki házhoz árut (1 millió forint alatt se), akkor ezt kérjük jelezze, mert akkor nem Start Plusz csomagban, hanem postai értékcsomagban küldjük az árut. 1 millió forint feletti értékcsomag esetén csak a Postán lehet átvenni az árut az értesítővel. Ha Önnek postafiókja van, akkor az értékcsomagot tudjuk postafiókra is küldeni. Ebben az esetben az értesítőt kapja meg postafiókjába, és a csomagot a postapultnál tudja átvenni. Postai csomagot csak a teljes vételár előre kifizetése esetén adunk fel. Személyiazonosító okmányt, lakcímkártyát vigyenek magukkal a postai csomag kiváltásához. Kérjük időben vegyék át a csomagot, mert ha letelik a postai tárolás ideje (10nap) és visszaküldik a csomagot, akkor  az oda-vissza szállítás költségét kérjük megtéríteni. A postai átvételkor figyeljenek a postai csomag épségére. A postai csomagot értéknyilvánítással és leplombálva küldjük, ha a plomba vagy maga a csomag esetleg sérült volna (ami igen ritka), akkor a csomag átvételekor jegyzőkönyvet kell felvetetni legalább két postai alkalmazott részvételével. Az átvételkor ellenőrizni kell a csomag tartalmát. Bármi probléma esetén azonnal jegyzőkönyvet kell felvetetni a postai alkalmazottakkal, melynek egy másolatát el kell küldeni nekünk is, hogy intézkedni tudjunk. 

Személyes áruátvétel aranyvásárláskor

Ha Ön az aranyvásárlási megrendelés feladásakor a személyes áruátvételt jelölte be a megrendelőlapon, akkor az áru megérkeztekor telefonon értesítjük Önt, de kérjük hogy ettől függetlenül Ön is érdeklődjön. Az árut csak a teljes vételár kiegyenlítése után tudja elvinni, ezért, ha csak előleget fizetett, akkor, vagy az áruátvételt megelőzően be kell utalnia a fennmaradó összeget a bankszámlánkra, vagy pedig készpénzben is be tudja fizetni a maradék vételárat (euró vagy forint). Kérjük személyi azonosító okmányukat (útlevél vagy személyi igazolvány és lakcímkártya)  hozzák magukkal, ill. lehetőleg a rendelés feladásakor bejelölt mobil telefont is, mert igen hasznos lehet egy azonosító visszahívás. Ha meghatalmazást hoznak, akkor azt két tanú írja alá. Ha nem találjuk megfelelőnek a meghatalmazást vagy nem tudjuk elérni az eredetileg megjelölt megrendelőt, nem biztos, hogy ki tudjuk szolgáltatni az árut addig, amíg az eredeti megrendelőt el nem érjük.

Ha megérkezett az áru, kérjük minél hamarabb jöjjenek érte. Ha előlegfizetéses megrendelést követően utólag meggondolják magukat, vagy nem jönnek el az áruért, akkor az ASZF melléklete szerinti kezelési költséget és tárolási díjat vonunk le, ill. érvényesítjük az időközbeni esetleges árfolyamveszteséget is, és csak a fennmaradó pénzösszeget utaljuk vissza a bankszámlájukra.

Pénzmosási szabályok aranyvásárláskor

3,6 millió forint fölötti készpénzes aranyvásárlási tranzakciónál a banki gyakorlatban szokásos azonosítást (azonosító adatlap, tulajdonosi nyilatkozat, külföldi állampolgár esetén ezeken kívül még egy nyilatkozatot, hogy az illető közszereplőnek minősül-e vagy sem) kell kitölteni. Ezeket az adatokat nem kell automatikusan megküldenünk a hatóságoknak.

A megrendelés folyamata az aranyvásárlás vagy aranyeladás során

Kérjük, ha a megrendelés feladása során elakad vagy információra van szüksége, hívjon minket bizalommal telefonon !

Ha Ön aranykártyás, visszatérő, vagy szerződött Ügyfelünk vagy pedig Tanácsadónk/Partnerünk személyesen ismeri Önt, akkor lehetőség van előleg fizetés nélküli üzletkötésre, azaz az Ön bármilyen módon adott megbízását azonnal vissza tudjuk igazolni az aktuális áron (amit lát a képernyőn, azt kapja). Ezt a megbízást az ASZF-ünkben "limit megbízás"nak nevezzük. A limitre való üzletkötési volumen felső határa jellemzően 1-3 millió forint, de az Ügyféltől ill. a Tanácsadónktól/Partnerünktől függően ettől jóval nagyobb is lehet.

A megrendelést legegyszerűbb webáruházunkon keresztül feladni, még akkor is ha ekkor még fizetés nem történik. Nem kell regisztrálnia vagy egyéb bonyolult műveletet végezni, csak bejelölni az online Megrendelőlapon, hogy milyen áruból hány darabot kíván vásárolni és mindent kiszámol a weblapunk. Mikor végzett a megrendelőlap kitöltésével egyszerűen megnyomja a „Megrendelés elküldése“ gombot, és máris beérkezett rendszerünkbe az Ön megrendelése. Ha mégsem online szeretné beküldeni nekünk a megrendelést, hanem faxon, vagy személyesen leadva a recepciónkon, akkor a megrendelőlapot ki is lehet nyomtatni, ill. elmenteni pdf dokumentumként. Előfordulhat, hogy a rendelési folyamat során változik az ár, ami abból adódhat, hogy az arany világpiaci ára éppen változott a megrendelőlap kitöltésének ideje alatt. A másik ok ami miatt változik az ár, hogyha Ön az előleg fizetéses vagy a készpénzes megrendelési módot választotta. Ilyenkor kissé magasabb árrést alkalmazunk. Mivel mi a nagykereskedelmi árainkat tesszük közzé webáruházunkban, ezért kisebb összegű megrendeléseknél sávos felárat alkalmazunk, amely felár egyre kisebb, minél nagyobb összegben rendel Ön. Hárommillió forintnak megfelelő érték fölött egyáltalán nincs felár, azaz 3.000.000 ft fölött bárki nagykereskedelmi áron tud tőlünk vásárolni. A postai kiszállítás választása esetén a postai költséget kimutatjuk Önnek a megrendelőlapon. Ha online küldte el részünkre a megrendelőlapot, akkor azonnal kap tőlünk egy megrendelés-érkeztető emailt is, a megrendelés összes adatával. Ez azonban még nem azonos az Ön megrendelésének visszaigazolásával. Kérjük, hogy telefonját minden esetben adja meg, hogy probléma esetén vissza tudjuk hívni.

A Megrendelés visszaigazolása:  ASZF-ünk szerint megrendelése csak akkortól válik részünkről is adás-vételi kötelezettséggé, amikortól mi azt visszaigazoltuk az Ön részére. Ha Ön előre készpénzben befizetett vagy beutalt hozzánk legalább akkora összeget amekkora a megrendelés előlegéhez szükséges, vagy pedig webáruházunkban a megrendelés feladásakor bankkártyával kifizeti legalább az előleg összegét, akkor megrendelését gyakorlatilag azonnal vissza tudjuk igazolni.

Kereskedési limit aranyvásárláskor

Kisebb összegnél ill. visszatérő és/vagy szerződött ügyfelek esetében lehetséges, hogy kereskedési limitet adunk aranyvásárláskor azaz még a fedezet beérkezése előtt visszaigazoljuk az üzletet, ez azonban nem jelenti azt, hogy az ügyfél a pénzügyi teljesítéssel késedelembe eshet, vagy pedig elállhat az üzlettől. Ha az ügyfél nem teljesíti haladéktalanul a vállalt kötelezettségét (teljes összeg vagy előleg utalás, ill. készpénzfizetés), a Conclude saját belátása szerint vagy elállhat az üzlettől, vagy pedig követelheti az ügyféltől az árfolyamváltozásból eredő kára és az ASZF melléklete szerinti elállási díj megtérítését. A kereskedési limit megadása partnertől/piaci helyzettől/üzletkötési volumentől függhet ezért a Conclude egyedi elbírálása alá esik, kivéve ha erről külön szerződés jön létre a partnerrel.

Ha az egyedi üzletkötéshez nem adtunk kereskedési limitet, akkor meg kell várnunk, hogy beérkezzen a számlánkra az Ön által beutalt összeg, amely legalább az előleg összegét fedezi. Mivel a beutalás általában egy-két banki napot vesz igénybe, ezért problémát okozhat ha időközben megváltozik az arany világpiaci ára. Hogyan lehet ezért a befizetést felgyorsítani? Ha Önnek van Otp számlája, akkor a mi Otp számlánkra utaljon és akkor azonnal itt van nálunk a pénz, ha pedig Önnek Cib számlája van, akkor utaljon a Cib számlánkra és szintén azonnal megkapjuk. A beutalás megjegyzési rovatába írja bele a megrendelés számát, amelyet az Önnek küldött megrendelés-érkeztető emailünkben talál. Szintén nagyon gyors pénzbeérkezési mód az, hogyha Ön személyesen elmegy bármelyik Otp vagy Cib fiókba és a bankszámlánkra befizeti legalább az előleg összegét fedező pénzt, ilyenkor viszont kérjük ügyeljen arra, hogy a bank készpénzbefizetési díjat számol fel, amit a befizetőnek kell állnia. A befizetéskor a befizető nevén kívül, lehetőleg adja meg a megrendelés számát is (ezt megtalálja az általunk küldött megrendelés-érkeztető emailben is). Ha a pénzek beérkezéséig mégis jelentősebben megváltozik az ár, akkor rögzítős telefonról visszahívjuk Önt, és Ön eldönti, hogy az új ár elfogadható-e Önnek vagy sem. Ha nem, akkor visszautaljuk Önnek a befizetést és nem jött létre az üzlet. Ha nem változott az ár, vagy Ön elfogadta az új árat, akkor mi emailben, vagy faxon visszaigazoljuk Önnek a megrendelést. Ettől kezdve él a mi szállítási kötelezettségünk.

Milyen számlát állít ki a Conclude aranyvásárláskor?

A Conclude a befektetési aranyakról áfamentes számlát bocsát ki. A megrendeléskor számított különböző felárakat vagy külön szerepeltetjük, vagy beépítjük az áru árába, de természetesen a megrendeléskor számított végösszeget ez nem befolyásolja, így ezért Önnek sem többet sem kevesebbet nem kell fizetnie. A számlát mindig az áru átvételével egy időpontban kapja. Kérjük ellenőrizze, hogy a rendelt termékek fajtája, minősége és darabszáma megegyezik-e a megrendeléssel ill. az átadott árukkal. A nemesfém kereskedelem természetéből adódóan az áruátvételt követően reklamációt nem fogadunk el.

Mi az a certifikát és milyen célt szolgál az aranyvásárlás során?

Vannak olyan rúdtípusok, amelyekhez a gyártó-minősítő (fénymásolt) aláírását is tartalmazó papír darab „certifikát“ jár. Ha Ön ilyen „certifikátos“ aranyrudat vagy aranylapkát vesz, akkor kérjük őrizze meg a certifikát papírt. Ha időközben elveszett volna a certi, akkor Ön valószínűleg csak enyhe diszkonttal tudja majd ezt a rudat eladni, kétségbe esni azonban ilyenkor sem kell, mert ez csak pár százalék veszteséget jelenthet.

Milyen adatokat célszerű ellenőrizni aranyvásárláskor?

A modernebb aranytömbök esetén a gyártó-minősítő és a forgalomba hozó védjegye be van ütve az aranyrúd, aranylapka felszínébe. A rudak ezen kívül sorszámot is kapnak. A Gold List-en szereplő gyártók rúdjainak belföldi forgalmazásához nincs szükség külön bevizsgáltatásra. A befektetési arany érméknek nincs sorszámuk, és certifikát is csak kölönleges esetben, limitált darabszámú, presztizs jellegű kibocsátáskor fordul elő.

Hogyan tud a Conclude-nak aranyrudat és arany érméket eladni?

A Conclude által is forgalmazott befektetési arany termékekre visszavásárlási árat jegyzünk webáruházunkban. Ebben az esetben webáruházunkban válassza az Eladok gombot. Ha az árut tőlünk szerezte be és visszahozza a számla másolatot, ez árelőnyt jelenthet az Ön számára. A megrendelési folyamat azonos a vételi megrendeléssel, azzal a különbséggel, hogy mielőtt visszaigazolunk egy tételt, szeretnénk megvizsgálni. Az eladási megrendelőlapot viszont célszerű webáruházunkban kitölteni a gyorsabb ügyintézés végett. Kisebb tételek esetén azonnal készpénzzel tudunk fizetni, de a telefonos időpont egyeztetést ilyenkor is kérjük. Kérjük hozza magával a szokásos személyi okmányait az ügylet lebonyolításához. A vételi árjegyzésünk nem jelent korlátlan kötelezettségvállalást  részünkről. A vételi ügylet az eladási ügylethez hasonlóan a visszaigazolással válik a Conclude részéről kötelezettséggé.

Visszavásárlási garancia adása aranyvásárláskor

Némely aranyforgalmazó visszavásárlási garanciát kínál. Ez nem szokványos az aranykereskedelemben. Kifejezetten gyanús, ha a visszavásárlási garancia a mindenkori azonnali piaci-tőzsdei ár-hoz képest pluszt tartalmaz. Ezzel a konstrukcióval valószínűleg azt a tényt akarják ezek a forgalmazók eltakarni, hogy eladási áruk jelentősen meghaladja a piacon elfogadott szokványos árrést. A professzionális aranykereskedők (így a Conclude is) nem kell, hogy visszavásárlási garanciát adjanak, hiszen a visszavásárlási áruk már némi nyereséget tartalmaz számukra. A jól megválasztott befektetési arany termék kellően forgalomképes. Vajon hogy meglepődnénk és mire vélnénk, hogyha egy pénzváltó azzal akarna magához csábítani minket, hogyha most nála váltunk eurót, akkor 2 év múlva majd a piaci ár fölött 2 forinttal fogja tőlünk visszavásárolni?

 

Mi a Conclude aranykártya? Arany vásárlás Conclude aranykártyával.

A Conclude aranykártya a Conclude vásárlói hűség és kedvezménykártyája. A Conclude összes termékére vonatkozik, azaz arany rudakra, arany érmékre és a Conclude által forgalmazott ezüst vagy más nemesfém árukra is. 

Vásárlás aranykártyával

Az aranykártya automatikusan jár azon Ügyfeleinknek, akik vásárlásaikkal az általuk elért összesített forgalom alapján meghaladják a nagykereskedelmi  forgalmi limitet (jelenleg 3 millió forint). Egy kártyára vásárolhatnak rokonok, családtagok, ill. magánszemély és családi cég is. Mindegyik eset összeszámítódik és növeli a forgalmat. Aranykártyával természetesen euróban sőt dollárban és svájci frankban is lehet vásárolni, mely vásárlások devizanemtől függetlenül összeszámítódnak. A Conclude nem köteles nyilvántartani a kártyán elért forgalmat, ezért ha mi nem jelezzük Önnek, akkor Ön tudja igazolni felénk, hogy jogosulttá vált az aranykártyára. Ha Ön már aranykártyás, akkor csak be kell jelölnie webáruházunkban az aranykártya gombot és a rendszer automatikusan a kedvezményes árral számol.

 

Arany rudak és érmék


aranyszámla grammarany aranyszámla grammarany
E: 10 027 Ft
V: 9 522 Ft
Good Delivery Bar Good Delivery Bar

Aranyrúd  1000 gramm Aranyrúd 1000 gramm
E: 9 790 001 Ft
V: 9 627 688 Ft
Aranyrúd 500 gramm Aranyrúd 500 gramm
E: 4 952 050 Ft
V: 4 765 802 Ft
Aranyrúd 250 gramm Aranyrúd 250 gramm
E: 2 480 510 Ft
V: 2 382 901 Ft
Aranylapka 100 gramm Aranylapka 100 gramm
E: 993 739 Ft
V: 952 199 Ft
AranyTábla 50x1 gramm AranyTábla 50x1 gramm
E: 536 856 Ft
V: 479 943 Ft
Aranylapka 50 gramm Aranylapka 50 gramm
E: 501 194 Ft
V: 475 139 Ft
Aranylapka 20 gramm Aranylapka 20 gramm
E: 202 749 Ft
V: 189 671 Ft
Aranylapka 10 gramm Aranylapka 10 gramm
E: 103 282 Ft
V: 94 643 Ft
Aranylapka 5 gramm Aranylapka 5 gramm
E: 52 673 Ft
V: 46 889 Ft
Aranylapka 2 gramm Aranylapka 2 gramm
E: 21 880 Ft
V: 18 948 Ft
American Buffalo befektetési aranyérme 1 uncia American Buffalo befektetési aranyérme 1 uncia
E: 334 352 Ft
V: 293 776 Ft
American Eagle befektetési aranyérme 1 uncia American Eagle befektetési aranyérme 1 uncia
E: 334 352 Ft
V: 293 776 Ft
Krugerrand befektetési aranyérme 1/2 uncia Krugerrand befektetési aranyérme 1/2 uncia
E: 172 354 Ft
V: 146 739 Ft
Krugerrand befektetési aranyérme 1 uncia Krugerrand befektetési aranyérme 1 uncia
E: 326 955 Ft
V: 297 960 Ft
Sárkány éve 2012 befektetési aranyérme 1 uncia Sárkány éve 2012 befektetési aranyérme 1 uncia

Kígyó éve 2013 befektetési aranyérme 1 uncia Kígyó éve 2013 befektetési aranyérme 1 uncia
E: 372 817 Ft
V: 298 857 Ft
Kenguru befektetési aranyérme 1000 gr Kenguru befektetési aranyérme 1000 gr
E: 10 274 021 Ft
V: 9 608 471 Ft
Kenguru befektetési aranyérme 1 uncia Kenguru befektetési aranyérme 1 uncia
E: 327 880 Ft
V: 293 776 Ft
Kenguru 2010 befektetési aranyérme 1/2 uncia Kenguru 2010 befektetési aranyérme 1/2 uncia
E: 170 135 Ft
V: 146 888 Ft
Panda befektetési aranyérme 1 uncia Panda befektetési aranyérme 1 uncia
E: 331 009 Ft
V: 297 960 Ft
Panda befektetési aranyérme 1/2 uncia Panda befektetési aranyérme 1/2 uncia
E: 171 851 Ft
V: 149 428 Ft
Sárkány éve 2012 befektetési aranyérme 1/4 uncia Sárkány éve 2012 befektetési aranyérme 1/4 uncia

Panda befektetési aranyérme 1/4 uncia Panda befektetési aranyérme 1/4 uncia
E: 91 607 Ft
V: 74 714 Ft
Panda befektetési aranyérme 1/10 uncia Panda befektetési aranyérme 1/10 uncia
E: 42 904 Ft
V: 29 886 Ft
Panda befektetési aranyérme 1/20 uncia Panda befektetési aranyérme 1/20 uncia
E: 28 109 Ft
V: 14 943 Ft
Maple Leaf befektetési aranyérme 1 uncia Maple Leaf befektetési aranyérme 1 uncia
E: 326 777 Ft
V: 293 776 Ft
Maple Leaf befektetési aranyérme 1/4 uncia Maple Leaf befektetési aranyérme 1/4 uncia

Helvetia-Vreneli, befektetési aranyérme Svájc Helvetia-Vreneli, befektetési aranyérme Svájc
E: 63 459 Ft
V: 54 117 Ft
Napóleon arany-Lajos arany befektetési aranyérme 20 frankos Napóleon arany-Lajos arany befektetési aranyérme 20 frankos
E: 63 032 Ft
V: 54 893 Ft
20koronás magyar aranyérme 20koronás magyar aranyérme

Bécsi 20 unciás Filharmonikusok aranyérme Bécsi 20 unciás Filharmonikusok aranyérme
E: 6 678 758 Ft
V: 5 977 137 Ft
Bécsi Filharmonikusok aranyérme 1 uncia Bécsi Filharmonikusok aranyérme 1 uncia
E: 326 064 Ft
V: 295 868 Ft
Bécsi Filharmonikusok aranyérme 1/2 uncia Bécsi Filharmonikusok aranyérme 1/2 uncia
E: 164 957 Ft
V: 147 934 Ft
Bécsi Filharmonikusok aranyérme 1/4 uncia Bécsi Filharmonikusok aranyérme 1/4 uncia
E: 84 328 Ft
V: 73 967 Ft
Bécsi Filharmonikusok aranyérme 1/10 uncia Bécsi Filharmonikusok aranyérme 1/10 uncia
E: 35 506 Ft
V: 29 886 Ft
Metalart befektetési aranylapka 1 uncia Metalart befektetési aranylapka 1 uncia
E: 316 599 Ft
V: 277 937 Ft
Magyar Pénzverő aranylapka 1 uncia Magyar Pénzverő aranylapka 1 uncia
E: 316 599 Ft
V: 277 937 Ft
BÁV-Mátyás király 100 gramm BÁV-Mátyás király 100 gramm
E: 974 129 Ft
V: 922 413 Ft
törtarany 14 karátos törtarany 14 karátos
E: 5 831 Ft
V: 5 494 Ft
törtarany 18 karátos törtarany 18 karátos
E: 7 354 Ft
V: 7 045 Ft
Ezüstrúd  1000 gramm Ezüstrúd 1000 gramm
E: 157 030 Ft
V: 127 216 Ft
Bécsi Filharmonikusok befektetési ezüstérme 1 uncia Bécsi Filharmonikusok befektetési ezüstérme 1 uncia
E: 5 198 Ft
V: 3 957 Ft

Teljes árlista

Megrendelőlap