Címlap

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/Usa dollár árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
2020 a kilépés éve?
 
Portfolio.hu-n jelent meg egy összefoglaló Steen Jakobsen, a Saxo Bank híres stratégájának meghökkentő jóslatáról, amelyben felveti, hogy a magyar vezetés az Európai Unióból való kilépést kezdeményezheti 2020 végére.

 
 Steen Jakobsen, a Saxo Bank stratégája a Portfolio  konferenciáján
 

Mit érne a szuper magyar állampapír évi 5%-os fix hozama, ha egyik napról a másikra arra ébrednénk, hogy 20-30-40%-ot esett a féltve összekuporgatott megtakarításunk értéke?


A magyar kilépés az EU-ból pontosan ezzel járna együtt. Egy ilyen, hosszú távon beláthatatlan következményekkel járó döntés hatalmas, rendszerszintű sokkot eredményezne a kis magyar gazdaságban, amely ellen a legjobb védekezés a vagyon egy részének külföldi, stabil devizákban és aranyban való tartása.

 
Viszonyításképp elég megnézni az angol font a Brexit szavazás óta tartó vergődését a magyarnál nagyságrendekkel nagyobb brit gazdaság esetében.
 

Jakobsen logikája szerint, ahogy az EU egyre szigorúbb hangvételt kezd megütni a hazai vezetéssel szemben, úgy fog erősödni a keleti nyitás kampánya, és ezzel egyidejűleg nőni fog az orosz és főként a kínai befolyás a magyar gazdaságban és politikában - ezen szuperhatalmak érdeke pedig az, hogy minél gyengébb legyen a nyugati kultúrák összetartása, az EU integritását is beleértve.
 

Steen Jakobsen írását elolvashatja angol nyelven ide kattintva. 


Aranyat pedig ide kattintva vásárolhat.
 
 
Conclude komment:

Budapestről tekintve aligha valószínű hogy be fog jönni a dán elemző jóslata, tekintve hogy a magyar társadalom döntő többsége egyetért azzal, hogy jó bent lennünk az EU-ban.