Címlap Hírek Egy igazi virtuális aranybánya: látogatás egy Bitcoin üzemben

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Egy igazi virtuális aranybánya: látogatás egy Bitcoin üzemben
2015. február 13. péntek, 15:33

 

Conclude Daily Gold

A Vice Media LLC-n működő Motherboard blog nemrégiben ellátogathatott a Kína észak-keleti részén lévő Liaoning megyei Dalianban elhelyezkedő üzembe, mely csúcsra járatva havonta 4050 Bitcoint  állít elő, mintegy 1,5 millió dollár értékben.

 

Jin Xin, a bitcoin bánya egyik ifjú tulajdonosa 

Forrás: Mining.com, Conclude Zrt.

 

A szegényes megjelenés ellenére, a csoport hat bányája októberben a világ Bitcoin-hálózatának 3 százalékát fedte le. A Bitcoinokat – vagyis az olyan nyílt forráskódú digitális fizetőeszközöket, melyek két ember között a világ bármely részén azonnal gazdát cserélhetnek – külön erre kialakított számítógépek „bányásszák ki”. A Wikipédia az eljárást „egy folyamatos sorshúzáshoz hasonlítja, ahol a hálózaton lévő bányászati csomópontok akkor adnak ki magukból Bitcoinokat, amikor a bányásznak sikerül megoldania egy bizonyos matematikai problémát (és ezzel egy új blokkot létrehoznia).”


„A megfelelő válaszok megtalálásáért versenyzünk az interneten” – mondja Jin Xin, Bitcoin bányamenedzser a telep látogatása során készült videón, hozzátéve: „A helyes számítás jutalma a Bitcoin”.


A Changcheng gyár hat telepe naponta 100 Bitcoint is képes termelni, de a fokozatosan változó nehézségi szint és a számítógép növekvő energiaigénye miatt jelenleg naponta csak 20-25 Bitcoint bányásznak. Az eljárás óránként mintegy 1250 kilowattot használ fel, a csoport havi villanyszámlája körülbelül 80 ezer dollár.

A Bitcoinoknak világszerte több ezer bányásza van, e komputerek az interneten keresztül kapcsolódnak egymáshoz és hoznak létre olyan algoritmusokat, amelyek helyes megoldásának jutalma a Bitcoin.


Forrás: Mining.com, Conclude Zrt.