Címlap Hírek Fizikai aranyba fektetne az Apple?

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Fizikai aranyba fektetne az Apple?
2015. március 05. csütörtök, 11:28

 

Conclude Daily Gold

Havonta több mint egymillió darab iWatch órát tervez gyártani áprilistól az Apple, melyekbe egyenként 2 uncia (62,2 gramm) mennyiségű, 18 karátos, azaz 75 százalékban aranyat tartalmazó ötvözetet építenének be. Az ehhez szükséges 746 tonnányi sárganemesfém beszerzése a világ éves termelésének egyharmadára rúghat, e kereslet jócskán felfelé hajtaná az aranyárat.

Forrás: Mining.com, Conclude Zrt.

 

A technológiai óriás időmérői iránt elsősorban az ázsiai piacok támaszthatnak keresletet, azon belül is különösen Kína, miután a világ legnépesebb országa egyúttal a legnagyobb aranyfogyasztó is 2013 óta, amikor is beelőzte Indiát. Márpedig egy luxus arany iWatch 2 uncia (mintegy 62 gramm) aranyat fog tartalmazni, s mivel abból áprilistól havonta több mint egymillió darabot készül legyártani az Apple, ehhez Josh Centers, a TidBits nevű honlap szerkesztője becslései szerint 746 tonna sárga nemesfém szükségeltetik. Ez a világ éves aranytermelésének egyharmadának felel meg.


E becslés realitását nem könnyű megítélni, de ha csak részben is igazak a hírek, és az Apple 150 milliárd dolláros készpénzállományának csak a 10 százalékát fektetné aranyba, e summa az 1200 dolláros unciánkénti jelenlegi árakon 388 tonna sárga nemesfém megvásárlásához elegendő. Ekkora mennyiséget nem lehetne feltűnés nélkül beszerezni, és azt valószínűleg az Apple-részvényesek sem fogadnák egykönnyen. Viszont az aranyóragyártás fedő sztori tényleg vonzó lehet. Már csak az a kérdés, mennyit lehet eladni havonta Apple iWatch aranyórából, darabonként körülbelül 3000-4000 dollárért?

Ám ha a menedzsment szeretné diverzifikálni a dollártartalékát, e célból nagyon jó ötletnek tűnik az aranyvétel hosszú távon, mondván, az némi védelmet nyújthat a devizák várható összeomlása ellen.

Forrás: Mining.com, Conclude Zrt.



Forrás: Mining.com, Conclude Zrt.