Címlap Befektetési arany-ezüst vásárlás, adás-vétel a Conclude Zrt.-nél

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Befektetési arany-ezüst vásárlás, adás-vétel a Conclude Zrt.-nél


Frissítve: 2023-03-23

Befektetési arany és ezüst vásárlás, arany eladás, felvásárlás tudnivalói a Conclude webáruházában és a Conclude boltjábanKérjük figyelmesen olvassa végig ezt a cikket és ha valamit nem talált meg az alábbi tájékoztatóban, hívjon minket bizalommal!


Készpénzes arany vásárlás/eladás, és bankkártyás fizetés a helyszínen

 
A Conclude székhelyén azonnali készpénzes arany vásárlásra is van lehetőség, akár nagyobb összegben is. Kérjük egyeztessen időpontot kollégáinkkal, ill. hogy az Ön által megvásárolni kívánt áru van-e raktáron. Szinte minden terméket tartunk készleten, ezért kisebb/közepes volumen esetén biztosan számíthat arra, hogy azonnal ki tudjuk szolgálni. POS terminálunkon keresztül székhelyünkön bankkártyával is tud fizetni, de nagyobb összegnél a kártyás fizetést a bank limitálhatja. Tapasztalatunk szerint 2-3 millió forintig nem szokott probléma lenni, és a bank rövid auditja után, ezt meghaladó összegű kártyás fizetés is lehetséges. 


Ha aranyát készpénzért adná el, akkor is számíthat rá, hogy nagyobb összegben is ki tudjuk szolgálni, de előtte célszerű telefonon időpontot egyeztetni. 

Helyszíni arany vásárlás azonnali átutalással és áruátvétellel


 Azonnali átutalással is fizethet, 10 millió forintig pár másodpercen belül beérkezik a pénz, és Ön máris megkapja tőlünk az árut. Ha 10 millió forint feletti összeget utal, akkor kb másfél órányi programot követően jöjjön vissza hozzánk, hiszen ennyi idő alatt beér a forint utalás és ekkor el tudja vinni a megvásárolt árukat.

Euró, dollár vagy svájci frank fizetés esetén akkor tud azonnali utalással fizetni nekünk, ha Önnek van OTP vagy Unicredit devizaszámlája, ugyanis bankon belül rögtön átér az utalás. Egyéb esetben a deviza utalások átfutási ideje 1-3 munkanap az indító banktól függően.


 Készpénzes befektetési arany-ezüst, és numizmatikai érme felvásárlás


 Befektetési aranyát, ezüstjét a Conclude boltjában azonnal, készpénzes vagy utalásos fizetéssel felvásároljuk. Bármilyen aranyat megveszünk, tehát azokat az arany termékeket is megvesszük, amiket egyébként nem forgalmazunk. Komplett érmegyűjteményeket, azonnali fizetés mellett felvásárolunk, igen jelentős összegben is. 


A webáruházunkban forgalmazott befektetési arany termékek eladására megrendelést feladhat, ilyenkor válassza ki a megbízás típusánál az eladok gombot, majd a megfelelő devizát, fizetési módot, és hogy készpénzben vagy átutalással szeretné-e megkapni a vételárat. A rendszer által számított költségeket, amelyek tartalmazzák a szállítási és tranzakciós díjakat is, a megrendelés végén találja. A megrendelés elküldése után megkapjuk eladási megbízását, mely a mi EV sorszámmal kezdődő szerződés küldésünkkel/visszaigazolásunkkal válik adás-vételi szerződéssé. Amennyiben az áru sérülten (törött csomagolás, karcos érme felszín stb.) érkezik meg hozzánk, úgy jellemzően 1% körül szoktunk levonni az értékből. Ha bizonytalan az eladandó áruval kapcsolatban, akkor inkább érdemes behozni hozzánk, megvizsgáljuk és azonnal adunk egy felvásárlási árat.


 Befektetési arany ezüst és más nemesfém termékek kínálata


 A Conclude számos befektetési arany termék (elsősorban rudak és érmék) adás-vételével foglalkozik, ezért ha az Ön birtokában lévő arany terméket nem találja meg webáruházunk kínálatában, akkor is hívjon, hiszen valószínűleg tudunk rá kedvező eladási/felvásárlási árat jegyezni. Mivel számos speciális aranyrúd is megfordul nálunk, ezért befektetési aranyrúd és lapka gyűjtők is találhatnak nálunk érdekességeket. Befektetési ezüst kínálatunkban a legjobb másodpiaccal rendelkező termékeket válogattuk ki


 Nagybefektetői aranyvásárlás


 A nagyobb összegben befektetőkre jellemző, hogy ha már elegendő információt gyűjtöttek, személyesen is szeretnének velünk találkozni, ezért hívjanak, hogy időpontot egyeztessünk! Egyedi árakat adunk.


 Arany ajándék vásárlás, reprezentáció, üzleti ajándék cégeknek és magánszemélyeknek


 Egyre népszerűbb befektetési aranyat, ezüstöt ajándékozni reprezentáció, promóció vagy üzleti ajándék céljából. Ez adózási szempontból is előnyös lehet. Válasszon exkluzív díszdobozaink közül. Segítünk összeállítani a legmegfelelőbb ajánlatot.


   Aranyvásárlás kiszállítással, futár értékcsomag küldéssel


 Az értékbiztosított házhoz szállítás lehet a legkedvezőbb megoldás azoknak, akik nem akarnak irodánkba személyesen befáradni ill. akik kisebb összegben vásárolnak.  A Conclude jelenleg ötmillió forint (ill. ennek megfelelő deviza) esetén vállal csomag küldést. Csomagot csak a teljes vételár előre kifizetése esetén adunk fel. A csomagokat értékbiztosítva, FEDEX futárpostával adjuk fel. Átvételkor kérjük ellenőrizze, hogy a csomag nem-e sérült. Bár ez igen ritka, de ilyenkor a csomag átvételekor jegyzőkönyvet kell felvetetni, a csomag tartalmának ellenőrzése mellett.


 Az átvételt követően ellenőrizni kell a csomag tartalmát. Bármi probléma esetén kérjük készítsen fotót és azonnal vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy intézkedni tudjunk.


Az utánvételes vásárlás nem lehetséges. 


 Személyes áruátvétel aranyvásárláskor


 Amennyiben irodánkban a helyszínen vásárol aranyat és ezüstöt készpénzzel, bankkártyával vagy akár azonnali átutalással, rögtön át is veheti az árut. 


 Ha Ön az aranyvásárlási megrendelés feladásakor a személyes áruátvételt jelölte be a megrendelőlapon, akkor az összeg megérkeztekor telefonon értesítjük Önt, de kérjük hogy ettől függetlenül Ön is érdeklődjön. Az árut csak a teljes vételár kiegyenlítése után tudja elvinni, ezért, ha csak előleget fizetett, akkor, vagy az áruátvételt megelőzően be kell utalnia a fennmaradó összeget a bankszámlánkra, vagy pedig készpénzben is be tudja fizetni bankszámlánkra vagy pénztárunkba a maradék vételárat (forint, euró, dollár, svájci frank devizákban).


Kérjük személyi azonosító okmányukat (útlevél vagy személyi igazolvány és lakcímkártya)  hozzák magukkal, ill. lehetőleg a rendelés feladásakor bejelölt mobil telefont is, mert igen hasznos lehet egy azonosító visszahívás. Ha meghatalmazást hoznak, akkor azt két tanú írja alá. Ha nem találjuk megfelelőnek a meghatalmazást vagy nem tudjuk elérni az eredetileg megjelölt megrendelőt, nem biztos, hogy ki tudjuk szolgáltatni az árut addig, amíg az eredeti megrendelőt el nem érjük.


Ha megérkezett az áru, kérjük minél hamarabb jöjjenek érte. Ha előlegfizetéses megrendelést követően utólag meggondolják magukat, vagy nem jönnek el az áruért, akkor az ÁSZF melléklete szerinti kezelési költséget és tárolási díjat vonunk le, ill. érvényesítjük az időközbeni esetleges árfolyamveszteséget is, és csak a fennmaradó pénzösszeget utaljuk vissza az ügyfél bankszámlájára.


Amennyiben az áru teljesen ki van fizetve, úgy egy hónapig ingyenesen őrizzük, azt követően pedig a Kondíciós Lista szerinti díjért.  Ha a Conclude által kínált nemesfém letéti őrzési szolgáltatást szeretné igénybe venni, kérjük hívja üzletkötőinket


 Pénzmosás elleni szabályok aranyvásárláskor


 4,5 millió forint fölötti nemesfém vásárlási tranzakciónál a banki gyakorlatban szokásos azonosítást (azonosító adatlap, tulajdonosi nyilatkozat, nyilatkozat hogy az illető közszereplőnek minősül-e vagy sem) kell kitölteni. Ezeket az adatokat nem kell automatikusan megküldenünk a hatóságoknak. 2014-től az előzőeken túl, már 300 ezer forinttól előzetes ügyfél azonosítást kell végezni. Évi 100 millió (egyszáz millió) forintnyi készpénzes vásárlás esetén be kell mutatni a forrásigazolást is.


 A megrendelés folyamata az aranyvásárlás vagy aranyeladás során


 Kérjük, ha a megrendelés feladása során elakad vagy információra van szüksége, hívjon minket bizalommal telefonon !


Ha Ön visszatérő, vagy szerződött ügyfelünk vagy pedig a telefonbeszélgetés során úgy ítéljük meg, akkor lehetőség van előleg fizetés nélküli üzletkötésre, azaz az Ön bármilyen módon adott megbízását azonnal vissza tudjuk igazolni az aktuális áron (amit lát a képernyőn, azt kapja). Ezt a megbízást az ÁSZF-ünkben "limit megbízás"nak nevezzük. A limitre való üzletkötési volumen felső határa jellemzően 10-20 millió forint, de az ügyféltől függően ettől jóval nagyobb is lehet.


A megrendelést legegyszerűbb webáruházunkon keresztül feladni, még úgy is, ha ekkor fizetés még nem történik. Nem kell regisztrálnia vagy egyéb bonyolult műveletet végezni, csak bejelölni az online Megrendelőlapon, hogy milyen áruból hány darabot kíván vásárolni és mindent kiszámol a weblapunk. Mikor végzett a megrendelőlap kitöltésével egyszerűen megnyomja a „Megrendelés elküldése“ gombot, és máris beérkezett rendszerünkbe az Ön megrendelése. Ha mégsem online szeretné beküldeni nekünk a megrendelést, hanem személyesen leadva a recepciónkon, akkor a megrendelőlapot ki is lehet nyomtatni, ill. elmenteni pdf dokumentumként. Előfordulhat, hogy a rendelési folyamat során változik az ár, ami abból adódhat, hogy az arany világpiaci ára éppen változott a megrendelőlap kitöltésének ideje alatt. A másik ok ami miatt változhat az ár, hogyha Ön az előleg fizetéses vagy a készpénzes megrendelési módot választotta. A futárpostai kiszállítás választása esetén a szállítási és biztosítási költséget kimutatjuk Önnek a megrendelőlapon. Ha online küldte el részünkre a megrendelőlapot, akkor azonnal kap tőlünk egy megrendelés-érkeztető emailt is, a megrendelés összes adatával. Ez azonban még nem azonos a megrendelésének visszaigazolásával. Kérjük, hogy telefonját minden esetben adja meg, hogy probléma esetén vissza tudjuk Önt hívni.


A Megrendelés visszaigazolása
:  ÁSZF-ünk szerint megrendelése csak akkortól válik részünkről is adás-vételi kötelezettséggé, amikortól mi azt visszaigazoltuk az Ön részére.


A webáruházunkban bankkártyával való fizetésre nincs lehetsőgég, azonban az előreutalás vagy készpénzes fizetési módok közül bármelyiket választhatja a rendelés leadásakor.


Megrendelését
 munkaidőben, gyakorlatilag azonnal vissza tudjuk igazolni.

 Kereskedési limit aranyvásárláskor


 Egy bizonyos határig (jellemzően 10-20 millió forint) ill. visszatérő és/vagy szerződött ügyfelek esetében akár nagyobb összegre is, lehetséges hogy kereskedési limitet adunk aranyvásárláskor azaz még a fedezet beérkezése előtt visszaigazoljuk az üzletet, ez azonban nem jelenti azt, hogy az ügyfél a pénzügyi teljesítéssel késedelembe eshet, vagy pedig elállhat az üzlettől. Ha az ügyfél nem teljesíti haladéktalanul a vállalt kötelezettségét (teljes összeg vagy előleg utalás, ill. készpénzfizetés), a Conclude saját belátása szerint vagy elállhat az üzlettől, vagy pedig követelheti az ügyféltől az árfolyamváltozásból eredő kára és az ÁSZF melléklete szerinti elállási díj megtérítését. A kereskedési limit megadása partnertől/piaci helyzettől/üzletkötési volumentől függhet ezért a Conclude egyedi elbírálása alá esik, kivéve ha erről külön szerződés jön létre a partnerrel.


Hogyan tudja felgyorsítani a beutalást és azonnal átvenni az árut?


 Ha Önnek van Otp vagy KH-s forint számlája vagy OTP-s devizaszámlája, akkor a megfelelő bankra utalva azonnal itt van nálunk a pénz. 2020 márciusa óta a 10 millió forint alatti utalások szintén azonnal teljesülnek. A beutalás megjegyzési rovatába írja bele a megrendelés VV- kezdetű azonosítóját, amelyet az Önnek küldött visszaigazoló emailünkben talál. Szintén nagyon gyors pénzbeérkezési mód az, hogyha Ön személyesen elmegy bármelyik Otp fiókba és a bankszámlánkra befizeti legalább az előleg összegét fedező pénzt, ilyenkor viszont kérjük ügyeljen arra, hogy a bank készpénzbefizetési díjat számol fel, amit a befizetőnek kell állnia. A befizetéskor a befizető nevén kívül, lehetőleg adja meg a visszaigazoló szerződés számunkat VV- kezdettel. (ezt visszaigazoló emailünkben találja). 
 

Ha az egyedi üzletkötéshez nem adtunk kereskedési limitet, akkor meg kell várnunk, hogy beérkezzen a számlánkra az Ön által beutalt/készpénzben befizetett összeg, amely legalább az előleg összegét fedezi, és ezután lehetséges az üzletkötés.

Természetesen az is lehetséges, hogy személyesen bejön az irodánkba, megkötjük az üzletet, azonnali átutalással átutalja a pénzt, és máris viheti az árut.


 M
ilyen számlát állít ki a Conclude aranyvásárláskor?


 A Conclude a befektetési aranyakról áfamentes számlát bocsát ki. A megrendeléskor számított különböző költségeket vagy külön szerepeltetjük, vagy beépítjük az áru árába, de természetesen a megrendeléskor számított végösszeget ez nem befolyásolja, így ezért Önnek sem többet sem kevesebbet nem kell fizetnie. A számlát mindig az áru átvételével egy időpontban kapja. Kérjük ellenőrizze, hogy a rendelt termékek fajtája, minősége és darabszáma megegyezik-e a megrendeléssel ill. az átadott árukkal. A nemesfém kereskedelem természetéből adódóan az áruátvételt követően reklamációt nem fogadunk el.


 Mi az a certifikát és milyen célt szolgál az aranyvásárlás során?


 
Vannak olyan rúdtípusok, amelyekhez a gyártó-minősítő (fénymásolt) aláírását is tartalmazó papír darab, „certifikát“ jár. Ha Ön ilyen „certifikátos“ aranyrudat vagy aranylapkát vesz, akkor kérjük őrizze meg a certifikát papírt. Ha időközben elveszett volna a certi, akkor Ön valószínűleg csak enyhe diszkonttal tudja majd ezt a rudat eladni, kétségbe esni azonban ilyenkor sem kell, mert ez csak pár százalék veszteséget jelenthet.


 Milyen adatokat célszerű ellenőrizni aranyvásárláskor?


 A modernebb aranytömbök esetén a gyártó-minősítő és a forgalomba hozó védjegye be van ütve az aranyrúd, aranylapka felszínébe. A rudak ezen kívül sorszámot is kapnak. A Gold List-en szereplő gyártók rúdjainak belföldi forgalmazásához nincs szükség külön bevizsgáltatásra. A befektetési arany érméknek nincs sorszámuk, és certifikát is csak különleges esetben, limitált darabszámú, presztízs jellegű kibocsátáskor fordul elő. 


 Hogyan tud a Conclude-nak aranyrudat és arany érméket eladni?


 A Conclude által is forgalmazott befektetési arany termékekre visszavásárlási árat jegyzünk webáruházunkban. Ebben az esetben webáruházunkban válassza az Eladok gombot. Ha az árut tőlünk szerezte be és visszahozza a számla másolatot, ez árelőnyt jelenthet az Ön számára. A megrendelési folyamat azonos a vételi megrendeléssel, azzal a különbséggel, hogy mielőtt visszaigazolunk egy tételt, szeretnénk megvizsgálni. Az eladási megrendelőlapot viszont célszerű webáruházunkban kitölteni a gyorsabb ügyintézés végett. Kisebb tételek esetén azonnal készpénzzel tudunk fizetni, ha nagyobb tételt szeretne készpénzért eladni (tízmillió forint nagyságrendben), akkor előtte célszerű 1-2 nappal korábban telefonálni. Kérjük hozza magával a szokásos személyi okmányait az ügylet lebonyolításához. A vételi árjegyzésünk nem jelent korlátlan kötelezettségvállalást  részünkről. A vételi ügylet az eladási ügylethez hasonlóan a visszaigazolással válik a Conclude részéről kötelezettséggé. 


 Visszavásárlási garancia adása aranyvásárláskor


 Némely aranyforgalmazó visszavásárlási garanciát kínál. Ez nem szokványos az aranykereskedelemben. Kifejezetten gyanús, ha a visszavásárlási garancia a mindenkori azonnali piaci-tőzsdei árhoz képest pluszt tartalmaz. Ezzel a konstrukcióval valószínűleg azt a tényt akarják ezek a forgalmazók eltakarni, hogy eladási áruk jelentősen meghaladja a piacon elfogadott szokványos árrést. A professzionális aranykereskedők (így a Conclude is) nem kell, hogy visszavásárlási garanciát adjanak, hiszen a visszavásárlási áruk már némi nyereséget tartalmaz számukra. A jól megválasztott befektetési arany termék kellően forgalomképes. 

A Conclude által alkalmazott árképzésről ebben a cikkben talál bővebb információkat.


  Rendszeres arany és ezüstvásárlás, megtakarítás, nyugdíj előtakarékosság


 A havi rendszerességgel aranyat és ezüstöt vásárolni szándékozóknak az automatikus arany, ezüst megtakarítási számlát ajánljuk, melynek tudnivalóit ebben a cikkben foglaljuk össze.


 Arany megőrzése, tárolása értékbiztosítással


 A befektetési arany vásárlás fontos része a megőrzésről való gondoskodás. A Conclude Zrt. több, mint 10 éve szolgáltat értékbiztosított letéti őrzést ügyfelei részére, melynek leírását ebben a cikkben találja.


  Videó a Conclude szolgáltatásairól


 A Conclude szolgáltatásairól a 
youtube csatornánkon talál videókat.

 

TOVÁBB AZ ARANYVÁSÁRLÁSRA