Címlap Rendszeres arany és ezüst megtakarítás

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

Ezüst/Usa dollár árfolyam

Arany/Usa dollár árfolyam

RSS

Conclude
Rendszeres arany és ezüst megtakarítás

 

Frissítve: 2020-12-07

 

Arany, ezüst és egyéb nemesfém megtakarítását legegyszerűbben és leghatékonyabban a Conclude által üzemeltetett Goldtresor rendszerben kezdheti el. Az aranymegtakarítás bármilyen kis összeggel elindítható, így ez az arany megtakarítási forma kisbefektetőknek is elérhető kedvező áron.

A legmagasabb szintű Prémium számlacsomag választásával pedig a nagybefektetők az aranypiacon páratlanul kedvező árréssel tudnak aranyba ezüstbe platinába és palládiumba fektetni, takarékoskodni. A Goldtresorban tárolt aranyat, ezüstöt és egyéb nemesfémeket bankfüggetlen, nagy biztonságú trezorokban tároltatjuk erre szakosodott partnereinknél Bécsben, Frankfurtban és Zürichben. A Conclude nemesfém tárolási szolgáltatásait ebben a cikkben foglaljuk össze. A Goldtresorban rendszeres megtakarítást indító befektetők is ugyanazokat a legmagasabb standardoknak megfelelő, értékbiztosított nemesfém letéti szolgáltatásokat tudják igénybe venni, mint a Conclude ügyfelei akik immár több, mint 10 éve használják ezeket.

 Nyugdíj előtakarékosság aranyban

Gondoskodjon nyugdíjáról aranyban ezüstben és más nemesfémben!

Közismert, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer a demográfiai korfa miatt fenntarthatatlan. A ma aktív korosztály reálértékben jóval kisebb nyugdíjra számíthat, mint a mostani nyugdíjas korosztály, noha a legtöbb ember nyugdíja most sem nevezhető bőségesnek. Épp ezért előtérbe kell kerüljön az öngondoskodás, azaz leginkább magunkra számíthatunk. Más okból is szükséges rendszeresen takarékoskodni, hiszen bármikor közbejöhet egy váratlan esemény, ami miatt kieshet az ember a munkából rövidebb-hosszabb időre és olyankor jó, ha van olyan likvid megtakarítás, amihez lehet fordulni.

 Miért ideális az arany, mint hosszú távú megtakarítási eszköz?

Megtakarítás céljából mindenki olyan befektetést keres, ami kedvező hozamot termel, hosszú távon tartja az értékét az inflációval, likvid, azaz könnyen bármikor és bárhol pénzzé lehet tenni, és lehetőleg olyankor is jól teljesít, amikor az egyéb befektetések beragadnak vagy pedig veszteségbe fordulnak.

Az arany éppen megfelel a fenti kritériumoknak, és valóban hosszú távú biztonságos befektetésnek tekinthető, így elsőrangú eleme a nyugdíjcélú ill. tartós befektetési portfólióknak.

A fenti állításokat az aranypiac legrangosabb szervezete a World Gold Council által összeállított adatsor is igazolja. Amennyiben van 20 perce, kérjük nézze meg videónkat, melyet az Öngondoskodás 2020 konferencián rögzítettünk arany megtakarítás témakörében, vagy pedig töltse le az előadás kivonatát.

 Miért jó, ha a portfóliónkban van bankfüggetlen befektetés?

Az emberek többségének bankbetétben, vagy banknál brókercégnél letétbe helyezett értékpapírokban van a befektetése. Amennyiben az egész pénzügyi rendszert vagy a bankokat brókercégeket érintő válság következik be, úgy fennáll a veszélye, hogy egyszerre válnak elérhetetlenné a befektetéseink épp, amikor a legnagyobb szükségünk volna rá. Igaz, hogy az állam által felállított garancia alapok biztosítják a bankbetétek értékét egy bizonyos határig, de addig is súlyos hónapok vagy akár évek telhetnek el, amíg megérkezik a kártalanítás. Erre a közelmúltból is ismertek példák. Ilyen esetben a befektetési arany, mint egy teljesen bankfüggetlen befektetés gyógyírrel szolgálhat, mert az arany ilyenkor is eladható és pénzzé tehető.

 Miért jó, ha befektetéseinket több országban osztjuk meg?

Sokakban élénken élnek még a 2011-es, magánnyugdíjpénztárakat érintő események. Ekkor hirtelen sok befektető döntött úgy, hogy szeretné a vagyona egy részét külföldön lévő befektetésbe átcsoportosítani, de mivel hirtelen kellett dönteni, sokszor nem elég átgondolt vagy drága megoldások születtek. Ezenkívül sajnos az a jellemző, hogy Nyugat-Európában még alacsonyabbak a bankbetétek hozamai, mint idehaza és a kis ill. közép befektetőknek pedig nemigen érhetőek el azok a megtakarítási formák, amelyekkel reálhozamot lehet elérni. Sőt épp ellenkezőleg: az euró kötvényekre és betétekre sok helyen már negatív kamatot terhelnek, azaz nemhogy az infláció mértékével tudna nőni a befektetésünk, hanem még a számlán tartott összeg is évről-évre csökken.

Tehát egy olyan befektetésre volna szükség, ami egyszerű, nem igényel napi szintű odafigyelést, hozamot termel, biztonságos jogrendű országban, biztonságos helyen van, de azért itthonról is el lehet érni vagy éppen haza is lehet hozatni, vagy pedig forintban ill. más devizában kifizetést lehet kérni visszaváltáskor.

A Goldtresorral éppen a fenti igényeknek kívánunk megfelelni: a Goldtresorban az Ön arany és ezüst vagyona, Európa legbiztonságosabb jogrendű országaiban van letétben. A letétből bármikor kikérhetőek az arany termékek és Budapesten átvehetőek, vagy pedig az aranyrudak, érmék ill. a nemesfémszámlákon tartott számlaegyenlegek visszaválthatóak és bankszámlára történő kiutalás kérhető belőlük.

 Hogyan működik az arany és ezüst megtakarítás a Goldtresorban?

Ha tartós megtakarítást szeretne, célszerű beállítani számlavezető bankjában rendszeres fizetést. A megjegyzés rovatban az ügyfélszáma elé be tudja írni a megfelelő kódot, azaz, hogy a befizetés által milyen nemesfémet szeretne vásárolni, így amikor az Ön pénze beérkezik a mi bankszámlánkra, a rendszerünk automatikusan a kívánt nemesfémet fogja megvásárolni az adott nemesfémszámla egyenleg gramm jóváírásával.

Az automatizált aranybefektetés nagyjából olyan árréssel fog megtörténni, mintha egy 1 kilogrammos aranyrúd megfelelő részét venné meg. Ez azért is ésszerű, mivel a Goldtresorba beáramló és aranyra váltott pénzekből fizikai aranyrudakat vásárlunk és az aranykészlet döntő hányadát az 1 kilogrammos aranyrudak teszik ki.

Ahogy gyűlik a nemesfémszámla egyenlege, úgy lesz a megtakarítása egyre hatékonyabb. Ugyanis a nemesfémszámla átváltható befektetési arany (vagy ezüst platina stb.) termékekre. Minél több az aranyszámla egyenlege, annál nagyobb kiszerelésű aranyrudat vagy érmét tud vásárolni. Ennek ott van jelentősége, hogyha összehasonlítjuk egy hagyományos aranykereskedő cégnél pl. a Conclude-nál megvehető 2 grammos és 50 grammos aranylapka 1 grammra eső árát. Jól látszik, hogy az 50 grammos aranylapka legalább 10%-kal olcsóbb grammonként, mint a 2 grammos. Tehát nagyon megéri az aranyszámlán takarékoskodni és amikor a megfelelő egyenleg összegyűlt akkor nagyobb aranylapkára, rúdra, érmére váltani.

De nem muszáj feltétlenül termékre váltani az aranyszámla egyenleget, hiszen annak értéke így is tökéletesen együtt mozog a fizikai arany értékével. Sok befektető nemesfémszámla egyenlegben takarékoskodik és ha pénzre van szüksége, ebből váltja vissza a kifizetni kívánt deviza összeget (EUR, HUF, USD).

A rendszeres aranymegtakarítást a Bónusz számlás ügyfelek részére ösztönző grafikonok is elősegítik, kijelezve, hogy hány gramm hiányzik még a következő „szintig”. Ezt mutatja be az alábbi képernyőmentés:

 

Tartós aranymegtakarítás egyenleg növekedése a Goldtresor rendszerben 

Aranyszámla szintek Bónusz csomag Goldtresor rendszer

Az egyenlegek mozgásából látszik, hogy ez a megtakarítás igen rugalmas, hiszen, ha van olyan hónap amikor pénzre van szükség, vissza is lehet váltani és kifizetést kérni.

 

Ha szeretné alaposan megismerni a Goldtresor működését, mielőtt beregisztrálna, olvassa át a termékleírást, ill. nézze meg a Kondíciós listát és az ÁSZF-et.

Az elérhető számlacsomagok összehasonlítását itt találja.

Ha csak körül szeretne nézni a rendszerben, kezdje a regisztrációval és amennyiben nem tetszik Önnek a rendszer, egy emailben kérje a számla megszüntetését és töröljük az összes adatát, ha pedig eldöntötte, hogy elindítja arany és/vagy ezüst megtakarítását, akkor egy kb. 10 perces online azonosítást követően már be is fizetheti az első részletet. A számlacsomagok közt később is tud váltani díjmentesen.