Címlap Arany A befektetési aranyérme prémium értéke

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
A befektetési aranyérme prémium értéke


Műanyag vaákum tasakba impregnált Maple Leaf befektetési arany érmék és Liberty arany dollár

A befektetési aranyérmékbe foglalt prémium azt mutatja, hogy az adott márkanév hány százalékkal forog a benne foglalt színarany ár fölött.

Ez egyfajta kereslet/kínálati mérőszám is egyúttal, de ne aszerint válasszunk, hogy épp melyik forog magas prémiummal, hanem találjuk ki, hogy mely érmetípusra lesz nagyobb kereslet a jövőben, hisz annak fog a prémiuma emelkedni a többihez képest. Ebben a kérdésben egy jellemző sztori, hogy amikor a Dél-Afrikai apartheid rezsim ellen embargót rendeltek el, a Krugerrand érme árfolyamában lévő prémium teljesen elolvadt, mert mindenki igyekezett a Krugerrandját más befektetési arany érmére, "bullion coin"-ra, ill. aranyrúdra cserélni.


A kanadai pénzverde ezt a helyzetet ismerte fel és piacra dobta a Maple Leaf befektetési arany érmét, amely akkoriban magasabb prémiummal forgott, mint az 
1 unciás Kruger aranyérme (a két érme prémiuma mostanában közel azonos). A jelenlegi prémiumtartalom kb. 1-5%-ig terjed a színarany árhoz képest. A sorrend a következő: legkisebb prémiumú a Philharmoniker azaz Phil, másnéven Bécsi Filharmonikusok befektetési arany érme, majd jön a Maple Leaf (juharlevél) befektetési arany érme, és a Krugerrand, efölött van a Panda, Buffalo és az Eagle, azaz Arany Sas befektetési aranyérme. A Lajos arany prémiuma kedvező szokott lenni, mert az 1860-as években igen nagy mennyiséget vertek belőle.

Befektetői szempontból érdemes figyelembe venni az olyan lehetőségeket, amikor egy ismert márkanévből egy korlátos darabszámú sorozatot bocsátanak ki. Ilyen például a Lunar sorozat, mely egyre inkább a gyűjtők kedvencévé válik, és emiatt növekszik a prémiuma.

Befektetési aranyérme adás-vételi árfolyamainkat a percenként frissülő webáruházunkban találja.

Ha személyesen, készpénzért szeretne venni, vagy eladni befektetési aranyérmét, kérjük fáradjon be irodánkba, ahol azonnal tud üzletet kötni.

Válogasson több száz féle arany és ezüst modern numizmatikai és ajándék érméink közül a Conclude vitrinjéből! Az érmék többsége készletről, akár bankkártyás fizetéssel a helyszínen is megvehető. 

Tipp: üsse be a Conclude Kereső-be (jobb felső sarok) az aranyérme szót. 

 

WEBÁRUHÁZ 

Módosítás dátuma: 2023. június 21. szerda, 08:30