Címlap Arany Aranyérme

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

Ezüst/Usa dollár árfolyam

Arany/Usa dollár árfolyam

RSS

Conclude
Aranyérme, befektetési aranyérme

Befektetési aranyérmék, maple leaf, liberty, eagle

Az aranyérme (angolul: bullion coin) befektetés jó döntés lehet azoknak, akik „aranytartalékot“ akarnak maguknak felhalmozni. A befektetési aranyérme ugyanakkor ajándéknak is kiválóan alkalmas. Az érme kiválasztásakor szempont lehet annak régiós ismertsége, a kibocsátási évszám, az érmébe foglalt prémium, a színarany tartalom, az érme szépsége és a súlya. A tapasztalat azt mutatja, hogy az egy unciás befektetési aranyérméknek van erős másodpiacuk, ezért ezeket lehet ajánlani.

A márkanevek közül a Krugerrand a legismertebb, régiónkban viszont a Wiener Philharmoniker (Bécsi Filharmonikusok, Phil) aranyérme a legnépszerűbb és talán a legszebb. A kanadai Maple Leaf (Juharlevél) szépen kidolgozott felületű, az Amerikai Eagle-re mindig nagy a kereslet, míg a kínai Panda befektetési aranyérme az új trónkövetelő a „bullion coin“ piacon. Az amerikai pénzverde büszkesége a színarany Bölény, vagy Buffalo befektetési aranyérme, míg az ausztrálok legnépszerűbb befektetési arany érméje a Kenguru. A britek kedvenc befektetési arany érméje az adókedvezményes színarany Britannia érme. A történeti érmék közül olcsó befektetési arany érmének számít a Lajos arany és a Helvetia-Vreneli. A történelmi érmék utánveretei is egyre népszerűbbek, mivel árfolyamuk a színarany árához közel van. Ilyen például a 100 koronás befektetési aranyérme, melynek magyar változata is van.  Különleges helyet foglal e a befektetési aranyérmék közt a Perth Mint Lunar érme sorozata, ugyanis amikor az érmék megjelennek, befektetési aranyárban kaphatóak, azonban a nagy népszerűségük okán később jellemzően numizmatikai prémiumra is szert tesznek.

A kibocsátási évszám szerint is változhat az aranyérmék értéke, például a Kruger régebbi sorozatai egy árnyalattal olcsóbbak, szintúgy a Philharmoniker shillinges névértékű darabjaihoz is olcsóbban lehet hozzájutni a másodpiacon, mint az eurós névértékű darabokhoz. A Conclude Zrt. kínálatában a világ legnagyobb gyártóitól származó, a befektetői, érme gyűjtői körökben igen népszerű termékek közül válogathat.

 

Befektetési aranyérme adás-vételi árfolyamainkat a percenként frissülő webáruházunkban találja.

Ha személyesen, készpénzért szeretne venni, vagy eladni befektetési aranyérmét, kérjük fáradjon be irodánkba, ahol azonnal tud üzletet kötni.

Válogasson több száz féle arany és ezüst modern numizmatikai és ajándék érméink közül a Conclude érmeboltjából! Az érmék többsége készletről, akár bankkártyás fizetéssel a helyszínen is megvehető.   


Tipp: üsse be a Conclude Kereső-be (jobb felső sarok) az aranyérme, befektetési aranyérme szót.