Címlap Hírek 1 uncia arany csak 20 dollár

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
1 uncia arany csak 20 dollár
2014. április 02. szerda, 14:53

Több, mint 83 éven át (1850-1933ig) 1 uncia arany 20 dollár volt. Ez alapozta meg a dollár stabilitását.


A dollár most is tartalékvalutának számít, bár időközben 1 uncia aranyért már 1300 dollárt kell fizetni. 81 év alatt 6500%-os árfolyam növekedés, nem is rossz, ahhoz képest hogy előtte 83 éven át szinte semmi változás nem volt.


Conclude Zrt. Budapest Gold & Silver & Cash   Sell & Buy
És akinek van otthon ilyen régi húsz dollárosa, mint amit a képen mutatunk, azt azonnal készpénzért meg is vesszük, bár valószínű sokkal inkább megéri őrizgetni még egy pár évig, mert az arany árfolyam  most nagy felívelés előtt áll.
És íme egy kis sztori a conclude honlapjáról. Aki rábukkan és elküldi a linket, jelentős kedvezményt kap bármely készleten lévő érme árából (van 1875-ös amerikai 20 dollárosunk is!)
és a sztori:
Az egyik legszebb amerikai érme a Saint Gaudens féle arany 20 dolláros. Theodor Roosevelt amerikai elnök megbízásából Augustus Saint-Gaudens szobrász tervezte. A klasszikus görög és római érmék ideálját szerették volna visszahozni ezzel a pénzzel. 1907-től 1933-ig készítették. A nagy gazdasági válság csúcsán 1933-ban 500 ezer példányt vertek ebből az érméből, viszont egy sem került forgalomba mert időközben Franklin D. Roosevelt elrendelte az arany érmék lakosságtól való elkobzását és beolvasztását. Mégis néhány darabot egy  pénzverdei munkás megmentett és az egyik példány az egyiptomi Farouk királyhoz került. Évtizedekkel később egy Fenton nevű brit érmekereskedőnél bukkant fel az érme, aki New Yorkba vitte, hogy aukcióra vigye. Azonban elkobozták tőle az érmét és Fentont bebörtönözték, arra való hivatkozással, hogy a hatályos jog szerint ennek az érmének nem volna szabad léteznie. A ritkaságot a World Trade Center trezorjában helyezték el. Az érme sorsa szerint újra meg kellett hogy  meneküljön, hiszen a szeptember 11.-i terrortámadás előtt néhány nappal átkerült a FED Fort Knox-i trezorjába. 2002-ben az érme a Sotheby aukcióján 7.6 millió dolláros hihetetlen rekordot ért el, amely szerint ez a megmaradt 1933-as példány a világ legdrágább pénzérméje.