Címlap Hírek Miért bántják az aranyat?

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Miért bántják az aranyat?
2014. április 17. csütörtök, 10:03

 

Conclude Daily Gold

Megtorpant az arany a héten, árfolyama több mint 2 százalékkal esett. Ám a továbbra sem csituló krími konfliktus, valamint a legnagyobb fogyasztó kínaiak csak időlegesnek látszó keresleti megtorpanása ismét növekedő pályára állíthatja a sárga nemesfémet.

Forrás: BullionStreet, Conclude Zrt.
Már megszokhattuk, ahogy jó hírt kapnak a piacok, egyből feladják aranymenedéküket, vagy legalábbis csökkentik a sárganemesfém-kitettségüket. Ezúttal a befektetők által vártnál jobb, márciusban februárhoz képest 1,1 százalékkal növekvő amerikai kiskereskedelmi eladásokra rántották vissza az aranyat az április 14-ei, háromhetes csúcsának számító 1331 dolláros unciánkénti határidős árfolyamról. Mérséklődtek ugyanis a deflációs félelmek és megerősödött az a várakozás, miszerint a FED tovább szűkíti havi eszközvásárlásai – jelenleg 55 milliárd dolláros –mértékét.


A több mint 2 százalékos leértékelődés miatt az aranyárfolyam a 200 napos mozgóátlag alá került, ami aktiválta a veszteségmegállító – angolul: stop-loss – eladási megbízásokat, tovább fokozva az árfolyamra irányuló nyomást. Az arany technikai oldalról sem kapott támogatást, az árfolyamesésre játszó, úgynevezett short ügyletek száma ugyanis 2012 decembere óta nem látott alacsony szintre esett.


Forrás: seeker401.wordpress.com, Conclude Zrt.Az aranyból a másik fő menedékeszközbe, a dollárba, valamint a részvényekbe áramlottak át a pénzek.


A kínai gazdaság növekedése az első negyedévben 7,4 százalékra lassult, mely alapján a piac máris azt feltételezi, hogy gazdasága lassulása miatt a tavaly óta a világon legnagyobb aranyfogyasztó Kína kereslete csökkenhet. Ezzel szemben a World Gold Council az idén csak stagnálásra, 1130 tonnás aranykeresletre számít, viszont a kínaiak 2017-ig 19 százalékkal növelik majd aranyfogyasztásukat a WGC véleménye szerint.

 

 

 

 

Forrás: World Gold Council, BullionStreet, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442