Címlap Hírek Világcsúcs: 16 millió dollár egy sárga gyémántért!

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Világcsúcs: 16 millió dollár egy sárga gyémántért!
2014. május 15. csütörtök, 09:07

 

Conclude Daily Gold

Még soha nem adtak ennyit, 16,3 millió dollárért egy sárga gyémántért, mint amennyiért a Sotheby’s genfi aukcióján kalapács alá került a 100,09 karátos, „Graff  Vivid  Yellow” névre keresztelt drágakő.

 

„Graff  Vivid  Yellow” ; Forrás: Sotheby’s, Mining.com, Conclude Zrt.

 

Laurence Graff brit ékszerkereskedőt és –gyűjtőt egy 190 karátos nyerskő bűvölt el a dél-afrikai Kimberley-ben. „Ez volt az egyik legritkább intenzív aranysárga gyémántkristály, amit életemben láttam” – emlékezett vissza  „A gyémántok királyának” tartott szakértő, aki már akkor tudta, hogy csiszolást követően egészen kivételes darabot lehet készíteni belőle.

„Graff  Vivid  Yellow” ; Forrás: Sotheby’s, Mining.com, Conclude Zrt.


Azt követően, hogy a nyers gyémántot a drágakövekkel foglalkozó amerikai tudományos intézet, a Gemological  Institute of America hitelesítette, a New York-i vágómester, Nino Bianco 9 hónap alatt formálta drágakővé, majd azt a londoni Kensington-palotában tekinthette meg a nagyközönség.

Az aukciós ház nem fedte fel a vevő kilétét, csupán annyi szivárgott ki, hogy a ritka drágakőtől állítólag hosszabb ideig nem kíván megválni.

Forrás: Sotheby’s, Mining.com, Conclude Zrt.

 

Forrás: Sotheby’s, Mining.com, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442