Címlap Hírek Fantasztikus arany és ezüst műkincsek a Metropolitan múzeumban

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Fantasztikus arany és ezüst műkincsek a Metropolitan múzeumban
2014. május 30. péntek, 11:17

 

Conclude Daily Gold

A New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum legnépszerűbb részei közé tartozó fegyvergyűjteményében a középkori Magyarországról származó ereklyék is megtalálhatók.

E lovagi tornákra készült sisakra vésett L és M az 1508-tól uralkodott és az 1526. augusztus 29-ei, törökök elleni mohácsi csatában életét vesztett II. Lajos magyar király és felesége, Mária kasztíliai infánsnő és ausztriai főhercegnő nevének kezdőbetűi.; Forrás: The Metropolitan Museum of Art, Conclude Zrt.

 

E lovagi tornákra készült sisakra vésett L és M az 1508-tól uralkodott és az 1526. augusztus 29-ei, törökök elleni mohácsi csatában életét vesztett II. Lajos magyar király és felesége, Mária kasztíliai infánsnő és ausztriai főhercegnő nevének kezdőbetűi. A sisakra Isztambulban, a korábbi birodalmi fegyvertár-kollekció között bukkantak, miután azt feltehetően a törökök Kelet-Európa 1526-1529 közötti lerohanása idején kaparintották meg.


 Az 1443-1490 között élt Mátyás király vadászíja egyike a legkorábbi íjpuskáknak és számunkra talán a legérdekesebb  darab.; Forrás: The Metropolitan Museum of Art, Conclude Zrt.
Az 1443-1490 között élt Mátyás király vadászíja egyike a legkorábbi íjpuskáknak és számunkra talán a legérdekesebb  darab.

 

 

A kosokra vadászó király a 310-379 között uralkodott II. Sápúr újperzsiai király birodalmi jelképévé vált, szimbolizálja a szászánida uralkodók vitézségét. Azokat a királyi tálakat díszítették, amelyeket gyakran ajándékoztak a szomszédos udvaroknak. ; Forrás: The Metropolitan Museum of Art, Conclude Zrt.

 

 

A kosokra vadászó király a 310-379 között uralkodott II. Sápúr újperzsiai király birodalmi jelképévé vált, szimbolizálja a szászánida uralkodók vitézségét. Azokat a királyi tálakat díszítették, amelyeket gyakran ajándékoztak a szomszédos udvaroknak.


 

A késő újperzsiai ezüst tárgyakat, különösen az üvegeket és vizeskancsókat gyakran díszítették ünnepi tárgyakat tartó női alakokkal. Ezen az ezüst, aranyozott kancsón négy táncoló női alak is szerepel. Forrás: The Metropolitan Museum of Art, Conclude Zrt.

 

A késő újperzsiai ezüst tárgyakat, különösen az üvegeket és vizeskancsókat gyakran díszítették ünnepi tárgyakat tartó női alakokkal. Ezen az ezüst, aranyozott kancsón négy táncoló női alak is szerepel.

 

Forrás: The Metropolitan Museum of Art, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442