Címlap Hírek Hat éve nem volt ilyen olcsó az arany a részvényekhez képest

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Hat éve nem volt ilyen olcsó az arany a részvényekhez képest
2014. június 11. szerda, 06:48

 

Conclude Daily Gold

Az arany/S&P 500-as ráta 2008 januárja óta nem látott alacsony szintjéből elemzők arra következtetnek, hogy érdemes lehet most befektetni a sárga nemesfémbe.

Tőzsdei kereskedés New York-ban. Forrás: Mining.com, Conclude Zrt.
Az utóbbi hetek árcsökkenése ellenére az arany még mindig 4 százalékos pluszban van az év elejéhez képest, igaz, a tavalyi legmagasabb, március közepi szintjétől több mint 120 dollárral elmarad.  Ezzel szemben az amerikai részvények hihetetlen nyerő szériában vannak. Az ETF Securities Ltd. legfrissebb elemzése szerint az aranyárfolyamnak a félezer amerikai részvény mozgását követő S&P 500-as indexhez viszonyított aránya 2008 eleje óta nem volt ilyen alacsony. Nem csoda, hogy a londoni intézményi befektetői tanácsadók máris azt feszegetik, nem érdemes-e ezen az áron már betárazni a sárga nemesfémből?


Az amerikai S&P 500-as indexekre kiírt opciókba árazott volatilitást mérő, gyakran csak félelem-indexként hívott VIX index2007 óta nem látott alacsony szintre esett, míg az S&P 500-as utoljára 1998-ban tartózkodott ilyen hosszú ideig a 200 napos mozgóátlaga felett, ami nagyban hozzájárult az arany/S&P 500-as ráta 0,65-re zuhanásához, amilyen alacsonyan 2008 januárja óta nem állt. „Nehéz elhinni, hogy ez az alacsony szint korlátlan ideig megmarad” – érvelnek az ETF elemzői. Mivel pedig erősen kétséges, hogy a most rekordokat döntögető amerikai részvényárak képesek lesznek-e még feljebb menni, és ha igen, meddig, e ráta az aranyárak emelkedésével kezdhet felfelé araszolni.

Vagyis egy újabb mutató sugallja azt, hogy itt az ideje a sárga nemesfém vételének.

Az arany/S&P ráta 2007 januárjától: innen már csak felfelé vezethet az út?

Az arany/S&P ráta 2007 januárjától: innen már csak felfelé vezethet az út?; Forrás: Mining.com, Conclude Zrt.

 

Forrás: Mining.com, Conclude Zrt.

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442