Címlap Hírek Akár 15 %-kos ezüstdrágulás sem kizárt

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Akár 15 %-kos ezüstdrágulás sem kizárt
2014. június 26. csütörtök, 10:05

Conclude Daily Gold 

Több mint három hónapja nem látott magasságban, 21 dollár körül jár az ezüst unciája, s a szintén jó erőben lévő arannyal való korrelációja, valamint széleskörű ipari felhasználása miatt a befektetők optimistán ítélik meg a kilátásait is.

 

Ezüstrudak

A legfrissebb beszerzési menedzser index, a PMI (Purchasing Managers Index) adatok a globális gyártási tevékenység emelkedését mutatják, a fémek iránti ipari kereslet ugyancsak növekszik, aminek a nem elégséges kínálat miatti esetleges kielégítetlensége áremelkedéshez vezethet. Márpedig az ezüst most amúgy is elmozdulni látszik négyéves

  mélypontjától, ami erős alap lehet egy hosszabb ideig tartó pozitív korrekcióhoz.

 

  

 

 

 

 

 

Ismét erősödik az ezüst

Az ezüst ára az ETF Securities szerint akár a tavaly augusztusban elért 24 dolláros unciás ellenállási szintig is felmehet, ez közel 15 százalékos felértékelődési potenciál. Az arany-ezüst árfolyamának arányát kifejező Gold/Silver Price Ratio (GSR) – legutóbbi témába vágó cikkünk óta a közel 68-as szintről visszaerősödött a 62-es szintre, mely 2 hónap alatt 9%-os erősödés, és még további ezüst erősödés várható.  

Az ezüstárat az Equilor Befektetési Zrt. szerint felfelé hajthatja az olaj drágulása is, mondván, ezzel párhuzamosan a nyersanyagalapokba beáramló tőkéből a nemesfémek piacára is jut. E vélekedésüket a határidős és származékos piacot felügyelő amerikai hatóság, a CFTC adatai is alátámasztják, melyek szerint az ezüstvételek meghaladták az –eladásokat. Az orosz-ukrán konfliktus, a nem túl fényes amerikai GDP-adat, valamint a július 20-ai határidővel lezárandó nukleáris program ugyancsak az ezüstárfolyam további emelkedését alapozhatják meg.

Forrás: Bullion Street, InfoMine.com, Conclude Zrt.