Címlap Hírek Ezüstforgalomban Kína már az USA előtt

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Ezüstforgalomban Kína már az USA előtt
2014. szeptember 02. kedd, 13:12

 

Conclude Daily Gold

Míg az aranyforgalom még döntően New Yorkban zajlik, addig az ezüstkereskedelem súlypontja már kezd áttevődni Kínára, a sanghaji határidős tőzsdén 2013-ban már 15 százalékkal több szürke nemesfém cserélt gazdát, mint az amerikai árubörzén.

Forrás: www.findependenceday.com, Conclude Zrt.

A New York-i határidős árutőzsdén (COMEX) 2,2 millió tonnát tett ki az ezüstforgalom 2013-ban, ezzel szemben a sanghaji határidős tőzsdén (SHFE) 2,6 millió tonnát.  A sanghaji aranytőzsdén (SGE) is kereskednek ezüsttel, az ott megfordult 215 ezer tonnás mennyiség azonban jóval elmaradt a másik két börzéétől.

 


A COMEX (kékkel), a Shanghai Gold Exchange (pirossal) és a Shanghai Futures Exchange (bordóval) heti ezüstforgalma, tonnában

A COMEX (kékkel), a Shanghai Gold Exchange (pirossal) és a Shanghai Futures Exchange (bordóval) heti ezüstforgalma, tonnában ; Forrás: BullionStar.com, Conclude Zrt.

 

Más források szerint a kínai tőzsdei ezüstforgalom még 15 százaléknál is jóval nagyobb mértékben meghaladhatta az amerikait, ám ez csalóka. A Silver Institute idei jelentésében (World Silver Survey) publikált táblázaton szereplő adatok közül ugyanis a két sanghaji tőzsdéé duplikált (azaz ugyanannak az ügyletnek az eladási és a vételi értékét is beleszámította) forgalmat tükröz, míg a többieké azt, hogy ténylegesen hány uncia cserélt gazdát. Ha a sanghaji adatokat elosztjuk kettővel, akkor szintén azt kapjuk, hogy az SHFE-n 14,6 százalékkal nagyobb volumenű ezüst fordult meg, mint a COMEX-en.   

 

az SHFE-n 14,6 százalékkal nagyobb volumenű ezüst fordult meg, mint a COMEX-en; Forrás: BullionStar.com, Conclude Zrt.

 

A sanghaji aranytőzsde heti ezüstforgalma tavaly május-augusztus között döntött csúcsot

A sanghaji aranytőzsde heti ezüstforgalma tavaly május-augusztus között döntött csúcsot; Forrás: BullionStar.com, Conclude Zrt.

 

Az ezüsttel szemben az aranynál még messze New York az egyeduralkodó…

Az ezüsttel szemben az aranynál még messze New York az egyeduralkodó…; Forrás: BullionStar.com, Conclude Zrt.


 

…noha a sanghaji aranytőzsde heti sárganemesfém-forgalma három év alatt közel megháromszorozódott

…noha a sanghaji aranytőzsde heti sárganemesfém-forgalma három év alatt közel megháromszorozódott; Forrás: BullionStar.com, Conclude Zrt.

 

 

Forrás: BullionStar.com, Conclude Zrt.  

 

 

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442