Címlap Hírek 4 éve most a legolcsóbb az ezüst, de a befektetők türelmesek

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
4 éve most a legolcsóbb az ezüst, de a befektetők türelmesek
2014. szeptember 23. kedd, 10:06

 

Conclude Daily Gold

A befektetők jobban kitartanak az ezüst, mint az arany mellett. Ezt jelzi az is, hogy a legnagyobb amerikai ezüst ETF, az iShares Silver Trust részvény darabszáma 2006-os létrehozása óta először meghaladta a vezető amerikai arany ETF-ét, az SPDR Gold Trustét (lásd grafikonunkat). 

A befektetők jobban kitartanak az ezüst, mint az arany mellett. Ezt jelzi az is, hogy a legnagyobb amerikai ezüst ETF, az iShares Silver Trust részvény darabszáma 2006-os létrehozása óta először meghaladta a vezető amerikai arany ETF-ét, az SPDR Gold Trustét (lásd grafikonunkat).  ; Forrás: Bloomberg, InfoMine.com, Conclude Zrt.

 

A magánszemélyek annak ellenére veszik az ezüstöt, hogy a vezető nemesfémek közül a leggyengébb teljesítményt nyújtotta az idén, 4,4 százalékkal értékelődött le. Ezzel szemben az arany 2 százalékkal drágult, ám még ez sem volt elegendő ahhoz, hogy megálljanak az eladások, aminek következtében például az SPDR Gold Trust befektetői állománya immár második éve zárhat negatív egyenleget.


Az arany (piros vonal), az ezüst (kék vonal), a platina (lila vonal) és a palládium (barna vonal) idei árfolyamalakulása

Az arany (piros vonal), az ezüst (kék vonal), a platina (lila vonal) és a palládium (barna vonal) idei árfolyamalakulása; Forrás: Bloomberg, InfoMine.com, Conclude Zrt.

 

„Az ezüst a gazdasági növekedés erősödésével jobban teljesíthet az aranynál” – véli Tom Kendall, a Credit Suisse londoni árupiaci elemző részlegének vezetője, hozzátéve: „az ezüstöt erősíti, hogy mind pénzügyi eszközként, mind ipari fémként keresett”. A napelem-gyártók ezüstigénye például láthatóan növekszik a New York-i CPM Group kutató cég szerint, míg az ékszer- és evőeszköz-készítők kereslete 4,3 százalékkal emelkedett az év első felében.

A Bloomberg 89 elemző megkérdezésével végzett felmérésének átlaga szerint az USA gazdasági növekedése 2015-ben 3 százalékra gyorsulhat az idei évre várható 2,1 százalékról. A nagyobb ütemre utaló jelek segítették újabb rekordhoz a Standard & Poor’s 500-as részvényindexet, míg a Bloomberg Dollar Spot Index 2010 óta legmagasabb szintjén zárt, csökkentve a nemesfémek, mint alternatív befektetési formák vonzerejét.

„Ám az ezüstvásárlókat az árfolyammozgások kevésbé befolyásolják, mivel az arannyal szemben, a szürke nemesfém befektetői türelmesebbek és hosszabb távon gondolkoznak” – hangsúlyozza Kendall, aki a június 30-áig eltel nyolc negyedévben benne volt azon három elemző között, akik a legjobban előre jelezték az ezüst mozgását.


Forrás: Bloomberg, InfoMine.com, Conclude Zrt.

 

 

A fent említett részvények, kötvények, állampapírok a Conclude Bróker szolgáltatásaként megvásárolhatóak. Amennyiben megbízást szeretne adni, vagy további információkra van szüksége, kérjük hívja a Conclude csoport központi számát, vagy mobiltelefonszámaink valamelyikét
+36 1 799 7799 | +36 20 257 6442 | +36 20 257 2442