Címlap Hírek Aranyvásárlási roham Kínában

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Aranyvásárlási roham Kínában
2015. január 12. hétfő, 15:23

 

Conclude Daily Gold

Megkezdődött a szokásos aranybevásárlási láz a február 19-én kezdődő, kínai újév kapcsán, mely ezúttal a kecske éve lesz. Nagyon erős támaszt ad ez az aranynak és árfolyam-emelkedést indukál.

Forrás: www.bullionstar.com, Conclude Zrt.

A január 3-ai vásárlói rohamban percenként 400 ezer jüan (mintegy 67 ezer dollár) értékű aranyat adtak el a pekingi ékszerészek – jelentette a China Gate News Channel. Ez azt jelenti, hogy naponta több mint 0,6 tonna sárga nemesfém találhatott gazdára a főváros bevásárló-negyedében.

 

E számok magyarázatot adnak a sanghaji aranytőzsde tavaly év végi forgalomkiugrására: három nap alatt, december 29-31. között 29 tonna fizikai aranyat hívtak le, ami időarányosan, egy napra lebontva másfélszer magasabb, mint amennyi a tavalyi teljes évi, 2025-2102 tonna közötti becsült mennyiségből adódna.


A sanghaji aranytőzsde elmúlt egy évi…

A sanghaji aranytőzsde elmúlt egy évi…; Forrás: www.bullionstar.com, Conclude Zrt.

 

…és utóbbi hatévi fizikai arany kiszállítása heti bontásban (sárgával az arany grammjának jüanban kifejezett árfolyama)


…és utóbbi hatévi fizikai arany kiszállítása heti bontásban (sárgával az arany grammjának jüanban kifejezett árfolyama); Forrás: www.bullionstar.com, Conclude Zrt.

 

Mindezek alapján Kínának tavaly 1218 tonna aranyat kellett importálnia, miután aranybányái 451 tonnát állítottak elő, és a sanghaji aranytőzsdén keresztül újrahasznosított sárga nemesfémek 356 tonnára rúgtak.

Ez azt jelenti, hogy Kína nem-állami aranytartalékai legalább 1669 tonnával, 11 623 tonnára nőhettek. Ha ehhez még hozzávesszük a kínai központi bank (People’s Bank of China) 4000 tonnára becsülhető aranykészletét, akkor az ázsiai birodalom összesen közel 16 ezer tonna fizikai arannyal rendelkezhetett. A Kínai állam hivatalosan még mindig csak 1054 tonna aranyat vall be a World Gold Councilnak, melynek legfrissebb, a kormányok hivatalos közlése alapján összeállított listáján az USA vezet, 8133,5 tonnás aranykészlettel.


Kína becsült összes (lakosság+hivatalos állami és banki készletek) aranya, tonnában (göngyölített import, kínai aranybányászat, feltételezett állami aranytartalékok, ékszer formában lévő aranyak)

 

Forrás: Bullion Star, China Gate News Channel, Conclude Zrt.

 

Forrás: Bullion Star, China Gate News Channel, Conclude Zrt.