Címlap Hírek USA és Kína fel, az eurózóna le – ilyen lesz 2015 a Deutsche Bank szerint

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
USA és Kína fel, az eurózóna le – ilyen lesz 2015 a Deutsche Bank szerint
2015. január 13. kedd, 08:06

 

Conclude Daily Gold

Az USA és Kína erős növekedése kompenzálhatja az eurózóna gyengülését 2015-ben – ez a fő mondanivalója a Deutsche Bank legfrissebb prognózisának. A két nagyhatalom együtt a globális növekedés több mint felét adhatja.

Várható növekedési szintek: 0 százalék alatt, 0-1 százalék között, 1-2 százalék között, 2-4 százalék között, 4 százalék felettForrás: Business Insider, Deutsche Bank, Conclude Zrt.

 

Várható növekedési szintek: 0 százalék alatt, 0-1 százalék között, 1-2 százalék között, 2-4 százalék között, 4 százalék felett


A neves német pénzintézet azt jósolja, hogy összességében a világ GDP-je 30 bázisponttal nagyobb mértékben, 3,6 százalékkal bővülhet, mint 2014-ben. Alapvetően az USA-nak köszönhetően, mely idei gazdasági növekedése 3,7 százalék is lehet. Ezt az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed alkalmazkodó monetáris politikája, az erősebb háztartási és üzleti költések – melyeket nagyrészt az fűt, hogy az alacsonyabb olajárakra kevesebbet kell kiadniuk –, valamint az tehet lehetővé, hogy az ingatlanpiac  visszatér a normális kerékvágásba.

 

A nagyobb országok, térségek jellemzői:

USA: trend feletti bővülés, alkalmazkodó monetáris politika, háztartási és vállalati költések, ingatlanpiac fellendülése, az alacsonyabb olajárak vezérelte magasabb fogyasztás.

Eurózóna: fokozatos, de visszafogott gyorsulás, gyenge és országonként eltérő mértékű felépülés. Olcsó olaj, gyengébb euró, javuló hitelezési kondíciók és az Európai Központi Bank mennyiségi támogatásai.

Kína: a gazdasági folyamatok kiegyensúlyozottabbá válása miatti fokozatos lassulás. Ám a növekedés még így is 7 százalékos lehet, ez a világgazdasági növekedés fő motorja.

Japán: trend feletti növekedés. A fogyasztási adó 8-ról 10 százalékra való növelésének 2017-ig történő elhalasztása a növekedés előtti legfőbb akadályt szüntette meg.


Forrás: Business Insider, Deutsche Bank, Conclude Zrt.