Címlap Hírek 25 millió dollárt is érhet a 100 karátos gyémánt a Sotheby’s áprilisi árverésén

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
25 millió dollárt is érhet a 100 karátos gyémánt a Sotheby’s áprilisi árverésén
2015. március 20. péntek, 10:35

 

Conclude Daily Gold

Egy belül hibátlan, 100 karátos smaragdcsiszolású gyémántot árverez el áprilisban a Sotheby’s. A licit a becslések szerint 25 millió dollárig is elmehet.

Forrás: Sotheby’s, Conclude Zrt.

 

A drágakőre egy évtizeddel ezelőtt bukkantak a De Beers egyik dél-afrikai bányájában, mely az egyike annak az öt, 100 karátot meghaladó gyémántnak, melyet a Sotheby’s eddig árverésre bocsátott.

Forrás: Sotheby’s, Conclude Zrt.

A gyémánt tulajdonosa több mint egy évig tanulmányozta, vágta és fényezte a nyersgyémántot, mielőtt azt bevitte az aukciós házba.

Az első 100 karátos tökéletes gyémántot 1990-ben bocsátotta árverésre a Sotheby’s. Míg annak a darabnak a karátja 1990-ben még 125 ezer dollárba került, addig a legutóbbi, 2013-as aukción már 260 ezerbe.

A mostani darab „100,2 karátos D színű, belülről tökéletes (internal flawless), lla típusú kő”, mely azt jelenti, hogy a legtisztább színe van, anélkül, hogy bármilyen hiba lenne benne.

 

Forrás: Sotheby’s, Conclude Zrt.


A Sotheby's reményei szerint a dubai és az azt követő bemutatók segítenek felkelteni a közel-keleti vagyonos réteg érdeklődését a gyémánt iránt.

Forrás: Mining.com, Sotheby’s, Conclude Zrt.