Címlap Hírek Britannia 1 unciás befektetési arany érme 2015

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Britannia 1 unciás befektetési arany érme 2015
2015. március 24. kedd, 15:10


Újdonság a Conclude webáruházában!


Britannia 1 unciás befektetési aranyérme, Conclude Zrt.

 

A Britannia befektetési arany érmék 2013 óta jelennek meg 999.9-es tiszta arany kivitelben. Az 1987-től vert régebbi kiadások még a régi brit pénzverési hagyományokban gyökerezően 22 karátos aranytartalommal bírtak. 1989-ig a 2 karátnyi ötvöző anyag réz volt, 1990-től pedig ezüst, 2013-tól pedig csak színaranyból verik.


Ez az igazi brit befektetési aranyérme! Nagytételben verik, ezért kis prémiummal forog az aranyár felett, tehát nem numizmatikai, hanem kifejezetten befektetési aranyérméről van szó.

Kiváló lehetőséget jelent a Nagy-Britanniában adózók számára, hogy a Britannia befektetési arany érmék az Egyesült Királyság törvényes fizetőeszközeként mentesülnek a nyereségadó-kötelezettség alól.

A 2015-ös évjáratú Britannia az utolsó a Royal Mint által kibocsátott érmék közül, amely II. Erzsébet királynő negyedik portréját ábrázolja az érme előlapján. 2015. március 2-ától az Ian Rank Broadley nevéhez kapcsolódó 1998-as portrét 113 év után először ismét a Royal Mint saját vésnöke, a mindössze 33 éves Jody Clark által megálmodott képmás fogja váltani.

Az érme hátoldala az allegorikus Britannia nőalakot ábrázolja. A brit érméken közel 2000 év óta megjelenő nőalakot Philip Nathan szobrász álmodta újra. A nőalak a brit egységet jelképezi, bal kezében a béke olajága és a birodalmat óvó pajzs látható, jobb kezében pedig a brit tengeri hatalmat jelképező 3 ágú szigonyt láthatjuk. A nőalak lábát az óceán vize mossa, a háttérben pedig sziklás tájkép tűnik fel. A korinthoszi sisakot viselő hölgy ruháját és haját szellő fújja, az egész kép rendkívül dinamikus. Nem véletlen, hogy már 28 éve nagyon sikeres ez a szép érme.

A Britannia érméből proof minőségben vert, limitált darabszámú szettek is kaphatóak, amelyeket jellemzően a numizmatikai gyűjtők keresnek.


A befektetési aranyérme kivitelű Britannia érme a Conclude webáruházában vásárolható meg, míg egyéb brit numizmatikai érmék a Conclude érmeboltjában vásárolhatóak meg.

 

Befektetési aranyérme adás-vételi árfolyamainkat a percenként frissülő webáruházunkban találja.

Ha személyesen, készpénzért szeretne venni, vagy eladni befektetési aranyérmét, kérjük fáradjon be irodánkba, ahol azonnal tud üzletet kötni.

Válogasson több száz féle arany és ezüst modern numizmatikai és ajándék érméink közül a Conclude érmeboltjából! Az érmék többsége készletről, akár bankkártyás fizetéssel a helyszínen is megvehető.