Címlap Hírek Bemutatjuk a Krugerrand befektetési arany érmét

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Bemutatjuk a Krugerrand befektetési arany érmét
2009. december 14. hétfő, 09:09

A Conclude a Krugerrand befektetési arany érmék egyik fő forgalmazója Magyarországon. Felvásárlási áraink is rendkívül kedvezőek.

A Krugerrand volt a legelső "bullion coin", azaz befektetési arany érme, amelyet a modern időkben (1967-ben) kibocsátottak. A Dél-Afrikai Köztársaságban forgalmi pénznek szánták, ezért nem teljesen színaranyból van, hanem csak 22 karátos aranyból, azaz 91,67% az aranytartalma. A maradék 8,33% rezet tartalmaz, így a Krugerrand jóval keményebb, mint a színaranyérmék. Nem nagyon karcolódik, viszont a színe enyhén vöröses árnyalatú. Az érme súlya 33,93 gramm, így éppen 1 trójai uncia színaranyat tartalmaz. A Krugerrand érméből van a legtöbb a befektetési érme piacon. Az érméknek nincs névértékük. Az előlapon Paul Kruger (1825-1904) a búrok egykori karakterisztikus vezetője látható, míg a hátlapot egy dél-afrikai antilopféle a "springbok" képe díszíti. A feliratok afrikaans és angol nyelven olvashatóak (fyngoud, fine gold azaz színarany). A hátlapon lévő évszám az érme verési dátumát mutatja. A régebbi Krügerrand érmék általában némiképp kevesebbet érnek, mint a legújabb veretek. A Krugerrand márkanév a Dél-afrikai Germiston városban található Rand Refinery Ltd. cég tulajdona, amely a világ egyik legnagyobb arany öntő üzeme.


 
Ezt a gyönyörű dél-afrikai antilopfajt ábrázolja a Krüger rand érme 

Befektetési aranyérme adás-vételi árfolyamainkat a percenként frissülő webáruházunkban találja.

Ha személyesen, készpénzért szeretne venni, vagy eladni befektetési aranyérmét, kérjük fáradjon be irodánkba, ahol azonnal tud üzletet kötni.

Válogasson több száz féle arany és ezüst modern numizmatikai és ajándék érméink közül a Conclude érmeboltjából! Az érmék többsége készletről, akár bankkártyás fizetéssel a helyszínen is megvehető.

Ha valamit nem talál, kérjük hívjon minket!