Címlap Hírek Aranyáremelkedést várnak a fedezeti alapok

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Aranyáremelkedést várnak a fedezeti alapok
2015. április 15. szerda, 12:31

 

Conclude Daily Gold

A nagy spekulánsok, köztük elsősorban a fedezeti alapok két hete folyamatosan határidős aranyvételi pozíciókat nyitnak, ami egyértelmű jele annak, hogy nagy áremelkedésre számítanak. Pedig a sárga nemesfém egyelőre küzd azzal, hogy az 1200 dolláros unciánkénti szint közelében maradjon.


Forrás: Mining.com, Conclude Zrt.

 

A legnagyobb határidős forgalmú, júniusi arany kontraktusok ára szerda reggel 1192,6 dollárron állt New York-ban. Bár a március közepi, 1148,2 dolláros idei mélypontjának elérését követően a sárga nemesfém 4 százalékkal drágult, az erős dollár miatt nem tudta áttörni az 1220 dolláros ellenállási szintet.


A zöldhasú az elmúlt egy évben több mint 25 százalékkal erősödött a világ többi vezető valutájával szemben, árfolyama a 12 éve nem látott magasságokat közelíti.

Most viszont megtört az aranyár-csökkenésére játszó pozíciók emelkedése. A nagybefektetők, jelesül a fedezeti alapok (hedge fundok) két hét alatt megduplázták az aranyár-emelkedésre játszó pozícióikat, egyidejűleg csökkentve eladási és növelve vételi pozícióikat – derül ki a Commodity Futures Trading Commission április 7-ei összesítéséből.

Mindezek eredőjeként a nettó aranyvételi pozíciók 43 százalékkal növekedtek. A fedezeti alapok jelenleg már 6,5 millió uncia aranyvételi pozícióban ülnek, szemben a március közepi 3,1 millióval. 


Forrás: Mining.com, Conclude Zrt.