Címlap Hírek Sikeresen terjeszkedik a Loomis

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Sikeresen terjeszkedik a Loomis
2015. április 22. szerda, 14:47

 

Conclude Daily Gold

A készpénzkezelési és -szállítási specialistának számító, svédországi székhelyű Loomis közel egy éve, tavaly május 5-én vásárolta fel, mintegy 200 millió svájci frankért a Conclude Zrt. szerződéses partnerét, a svájci VIA MAT Holding AG trezorszolgáltatót.  Ezen akvizíció révén a Loomis tovább javította nemzetközi pozícióit, tavalyi eredménye javult, aminek következtében májusi 6-ai közgyűlése az egy évvel korábbinál magasabb osztalékot szavazhat meg részvényeseinek.
Forrás: Loomis, Nasdaqomxnordic.com, Conclude Zrt.

A Loomis EBITA (adó-, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti) nyeresége 2014-ben 1370 millió svéd korona volt (szemben az egy évvel korábbi 1099-nel), ebből az igazgatóság részvényenként 6 korona osztalék kifizetését javasolja, 1 koronával többet, mint 2013-ban.

A stockholmi székhelyű társaság a 2014 júniusában aláírt szerződés alapján átvette a Bank of America készpénz-kezelési szolgáltatását mintegy 30 helyen az USA-ban, amitől mintegy 20 millió dolláros éves bevételt remél. Ez a cég összes amerikai bevételének mintegy egyharmadát teheti ki. Ez egyébként a legnagyobb készpénzkezelési szerződés, amit a Loomis az USA-ban nyélbe ütött.


2014 októberében a Loomis brit leányvállalata a Tescoval írt alá megállapodást, melynek értelmében a Tesco mind a 3700 ATM-jét tölti fel készpénzzel és karbantartja azokat. Ez a legnagyobb szerződés azóta, hogy a cég részvényeit 2008-ban bevezették a tőzsdére. Az éves bevétel meghaladta a 20 millió angol fontot. 

A Loomis B kategóriás tőzsdei részvényei 48 százalékkal drágultak 2014-ben.

Új pénzügyi célok

2017: 17 milliárd svéd korona árbevétel
Forrás: Loomis, Nasdaqomxnordic.com, Conclude Zrt.

A Loomis korábban nem tűzött ki bevételcélt. Forgalma 2010-től évente körülbelül 5 százalékkal nőtt. A csoport árbevétele 2014-ben 13,5 milliárd svéd koronát tett ki, amit 2017-re legalább 17 milliárdra szeretne növelni.  A Loomisnak erős a piaci pozíciója, a növekedésre fókuszál, ami elsődlegesen az olyan értéknövelő szolgáltatásokból, mint a készpénzkezelés (CMS), a Loomis SafePoint, valamint a nemzetközi szolgáltatások fejlesztéséből jöhet, éppúgy, mint a meglévő és az új piacokon való akvizíciókból.

 

 

 

 

 

 Forrás: Loomis, Nasdaqomxnordic.com, Conclude Zrt.

10-12 százalékos árbevétel-arányos működési eredmény


A Loomis árbevétel-arányos működési eredménye 10,1 százalék volt 2014-ben, s a cél a 10-12 százalékos sáv megtartása.

 

 

 

 

Az EBITDA-arányos nettó adósság 3 alatt maradhat Forrás: Loomis, Nasdaqomxnordic.com, Conclude Zrt.


A cég EBITDA (adó- és kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti) nyereségéhez viszonyított adóssága 1,9 szeres volt 2014 végén. Ez elmarad a 2,5 szeres céltól, amit azonban a cégcsoport még tovább, egészen a 3 szoros mértékig emelt, mivel a korábbinál nagyobb mértékben finanszírozza idegen forrásból növekedését és akvizícióit. Az eladósodottság növelését az teszi lehetővé, hogy a Loomis működési kockázata folyamatosan csökkent az utóbbi években. A részvény árfolyam növekedésének alapját az organikus fejlődésen kívül, az akvizíciók teremthetik meg, ehhez pedig a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben érdemes hitelt használni.

 

 

 Forrás: Loomis, Nasdaqomxnordic.com, Conclude Zrt.

Évi 40-60 százalék mehet osztalékra az adózott nyereségből

Az igazgatóság a 2014. évi adózott eredmény felének osztalékként való kifizetésére tesz javaslatot a májusi 6-ai éves rendes közgyűlésén. Ez megfelel az utóbbi 5 év 49 százalékos átlagának. A Loomis üzemi eredménye és cash flow-ja az évek során folyamatosan javult, miközben beruházási (CAPEX) szintje stabil maradt. A cég szeretné e trendet fenntartani, ami az éves adózott nyereség 40-60 százalékának osztalékként való kifizetését tenné lehetővé.

 

 

 

A Loomis 2008. decemberében lett bevezetve a svéd tőzsdére. A 2009 tavaszi nagy tőzsdei összeomlásból kimaradt a papír, viszont a stabil üzleti modell és nyereségtermelő képesség miatt az árfolyama folyamatosan növekszik alacsony volatilitás mellett.

 

A Loomis részvény árfolyama svéd koronában 2008. dec-2015. április 

Forrás: Loomis, Nasdaqomxnordic.com, Conclude Zrt.

 

A Loomis cég bemutatását hamarosan folytatjuk sorozatunkban.

 

Forrás: Loomis, Nasdaqomxnordic.com, Conclude Zrt.