Címlap Hírek Ez a hozadéka annak, hogy a Loomis felvásárolta a VIA MAT-ot

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Ez a hozadéka annak, hogy a Loomis felvásárolta a VIA MAT-ot
2015. április 27. hétfő, 14:45

 

Conclude Daily GoldForrás: Loomis, Conclude Zrt.

A VIA MAT 2014. májusi felvásárlásával a Loomis a nemesfémpiac egyik legfontosabb szereplőjévé vált a nemesfém logisztikában és tárolásban. A Conclude Zrt. partnere a nemesfém letétkezelésben a Viamat helyett immár a Loomis, ezért folytatjuk a Loomis helyzetének elemzését.

A VIA MAT-akvizíciót követően üzletfelei, vezető szállítói és ügynökei globális hálózatán keresztül a Loomis bárhol a világon képes tárolni, kezelni és szállítani nemesfémeket és devizákat. A cég fiókjai a világ pénzügyi központjaiban helyezkednek el és logisztikai csomópontjai biztosítják a döntéshozókhoz, a vevőkhöz és az üzleti irodákhoz való közelségét. 

A Loomis a nemzetközi szolgáltatásokban piacvezető, nagyon erős a pozíciója Európában és az USA-ban, miközben határozottan jók a növekedési lehetőségei a Közel-Keleten és Ázsiában, lévén, hogy az olyan piaci csomópontokon vannak irodái, mint Dubai és Hong Kong. 


Nemzetközi Szolgáltatásai erősítik a Loomis üzleti modelljét


A Loomis belföldi tevékenységét kiegészítik a Nemzetközi Szolgáltatásai, melyek révén globális jelenlétét 16 országról 20-ra növelte, s immár 100 országban léteznek ügynökei és partnerei.

E plusz szegmens lehetővé teszi a Loomisnak, hogy a rá bízott készpénz egy behatárolt belföldi területen belüli szállításán túl a nemzetközi vevők számára is átfogó és hozzáadott értékű megoldásokat legyen képes nyújtani. Ez azt jelenti, hogy a Loomis közvetítők nélkül tud készpénzt, nemesfémeket és egyéb értékeket szállítani határokon át, segíteni a vámkezelésben, átmenetileg vagy hosszabb ideig tárolni az értékeket, mielőtt azokat a végleges helyükre elszállítja.

Az, hogy a Nemzetközi Szolgáltatásokat integrálta tevékenységébe, a Loomis bevételeinek nagyobb részét tudja megőrizni, anélkül, hogy nyereségét megosztaná partnereivel. Ennek hatására a Nemzetközi Szolgáltatások pozitívan hathatnak a Loomis profitabilitására.


 

A globális piac globális megoldásokat igényel

A globalizáció növekedésével az üzleti kapcsolatok és a gyártási eljárások nemzetköziesednek. Jó példák erre a nemesfémek: az egyik helyen kibányásszák őket, elszállítják egy másik kontinensen lévő finomítóba és az elkészült végterméket egy harmadik piacon értékesítik. Ilyen komplex piacokon a kiváló minőség, valamint a megbízható logisztikai és tárolási megoldások elengedhetetlenek. A Loomis tapasztalatai szerint nő az igény az egyénre szabott, átfogó nemzetközi szállítási megoldások iránt. A vevők ugyanúgy azt akarják, hogy legyen egy kontaktjuk, egy biztosítási megoldásuk, mint hogy kapjanak garanciát arra, hogy a termékeket a nekik megfelelő időben szállítsák az egyik helyről a másikra. Ezt kínálja a Loomis megrendelői számára. 

De a globalizáció növekedése a fokozódó devizahasználatban is megnyilvánul, ami azt jelenti a Loomis számára, hogy a központi és a kereskedelmi bankoktól több megbízásra számíthat. 

A piacok aktuális pénzügyi helyzetétől függetlenül a Nemzetközi Szolgáltatások kilátásai jók. A fémárak volatilitása és a devizakereslet éppúgy, mint a növekvő turizmus pozitívan hatnak a Loomis bizniszére.

A nemzetközi készpénzkezelés és az általános szállítmányozás

A nemzetközi készpénzkezelés mellett a Nemzetközi Szolgáltatási szegmens magában foglalja az általános szállítmányozást is.

A nemzetközi készpénzkezelés adja a Nemzetközi Szolgáltatási szegmens bevételeinek 55 százalékát, a maradék 45 százalékot pedig az általános szállítmányozás.

A Loomis Nemzetközi Szolgáltatásainak főbb mutatói 2014-ben

Bevétel

918 millió svéd korona

Adó-, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti (EBITA) nyereség

67 millió svéd korona

Árbevétel-arányos működési eredmény

7,3 százalék

 

Forrás: Loomis, Conclude Zrt.