Címlap Hírek Az aranybányászat költsége már aligha csökkenthető tovább

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Az aranybányászat költsége már aligha csökkenthető tovább
2015. november 12. csütörtök, 12:19

 

Az aranybányák 2013-től folyamatosan a költségeik csökkentésén fáradoznak. Az alábbi ábrán jól látszik, hogy az utóbbi időben már alig voltak képesek lejjebb szorítani a költségeiket. Nem sok tér maradt a további spórolásra.

A már megnyitott bányák bányászati költsége átlagosan 680 dollár/uncia (total cash cost). Ha a bányászati tevékenység jelenlegi szintjének fenntartásához szükséges beruházási költséget (sustaining capex) is hozzáadjuk, akkor összesen 950 dollár/uncia környékén állhat a fenntartható kitermelési költség értéke (AISC: All in sustaining cost=total cash cost+sustaining capex) Forrás: WGC 2015Q3

 

 

A már megnyitott bányák bányászati költsége átlagosan 680 dollár/uncia (total cash cost). Ha a bányászati tevékenység jelenlegi szintjének fenntartásához szükséges beruházási költséget (sustaining capex) is hozzáadjuk, akkor összesen 950 dollár/uncia környékén állhat a fenntartható kitermelési költség értéke (AISC: All in sustaining cost=total cash cost+sustaining capex) Forrás: WGC 2015Q3; Conclude Zrt.