Címlap Hírek Sokkal olcsóbb a platina, mint az arany!

Hírlevél feliratkozás
Conclude Árjegyzés (élő)

Betöltés... 
Arany vétel és eladás itt:
Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Sokkal olcsóbb a platina, mint az arany!
2016. február 22. hétfő, 10:33

 

Conclude Daily Gold

Amikor a maihoz hasonló helyzet állt elő a platina mindig drágulásnak indult és egy éven belül már magasabb volt az árfolyama az aranynál.

Forrás: www.wealthdaily.com, Conclude Zrt.

 

A közvélekedés szerint hiába értékesebb a platina és exkluzívabb az ékszerüzletekben az aranynál, unciája (1 uncia=31,1035 gramm) piaci ára most mégis közel 300 dollárral alacsonyabb – pénteken 940 dollár –, mint az 1226 dolláron zárt sárga nemesfémé.Még soha nem volt ekkora diszkontja a platinának az aranyhoz képest

Forrás: BullionVault, Conclude Zrt.


Ez a diszkont igencsak vonzó lehetőség a befektetőknek, már ha azt vesszük, hogy amikor a múltban a platina ára az arany alá ment, előbb-utóbb mindig korrigált, s az azt követő 12 hónapban lekörözte a sárga nemesfémet. Arra egyszer sem volt példa, hogy 18 hónappal később a platina kevesebbet ért volna az aranynál.

A platina esése mögött az áll, hogy az utóbbi években inkább viselkedett árupiaci termékként, mint nemesfémként, miután az ipar nagyobb mértékben használja, mint az aranyat, elsősorban az autógyártásban, ezért a gazdasági ciklusok is jobban hatnak rá, ráadásul a Volkswagen botrány is lenyomta az árfolyamot.

A platina az árupiaccal együtt esett  

Forrás: BullionVault, Conclude Zrt.

    
Forrás: BullionVault, Conclude Zrt.