Címlap Hírek Oroszország zsákolja az aranyat

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Oroszország zsákolja az aranyat
2016. április 01. péntek, 15:28

Conclude Daily Gold

 

Oroszország használja ki a legnagyobb mértékben, hogy most viszonylag olcsón juthat aranyhoz, központi bankja februárban 356 ezer unciával növelte tartalékát – tette közzé a Nemzetközi Valutaalap (IMF).

 

 

 

Az orosz központi bank épülete Moszkvában

 

 

Oroszország bőszen növeli devizatartalékait, azokat csak a múlt héten például 5,8 milliárd dollár értékben gyarapította, 387 milliárdnyira. Ez 19 milliárddal több a 2015 végi értéknél, akkor jelentette be a kelet-európai birodalom központi bankja, hogy a következő öt évben szeretné elérni az 500 milliárd dolláros deviza tartalékot.

 

Oroszország nemzetközi tartalékai értékpapírokból, devizákból, az IMF elszámolási egységéből (SDR), fizikai aranyból és számos egyéb eszközből áll.

 

 

Újra növekednek Oroszország deviza tartalékai

 

Oroszország devizatartalékainak változása az elmúlt években

 

 

A másik nagy aranyfelhalmozó Kína, mely 320 ezer unciányi sárga nemesfémet vehetett, igaz, adataival óvatosan kell bánni, emiatt azok egyelőre nem is szerepelnek az IMF hivatalos statisztikáiban.

 

E párossal szemben Kanada — mint a világ tíz legnagyobb aranytermelőinek egyike — február végére gyakorlatilag lenullázta aranytartalékát, igaz neki bőven van a föld alatt.

 

Heves vételei ellenére Oroszország aranytartaléka – a World Gold Council legfrissebb, február végi adatai szerint – továbbra is csak a hetedik legnagyobb a világon, valamivel kevesebb, mint Kínáé. E listán az első az Egyesült Államok, melynek 8133 tonnás aranytartaléka a nemzetközi aranytartalék 72 százalékát teszi ki.