Címlap Hírek A negatív kamatok miatt Japánban is aranyba menekítik a megtakarításokat

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
A negatív kamatok miatt Japánban is aranyba menekítik a megtakarításokat
2016. április 19. kedd, 16:27

 

Conclude Daily Gold


A távol-keleti szigetországi aranyeladások 35 százalékkal nőttek 2016 első negyedében, amiatt, hogy a Bank of Japan a negatív tartományba vitte kamatát.

                                                                                                                                           

Feltámadó főnixmadarat ábrázoló japán aranyérme - a gazdaságtól is ezt várják.

 

Főnix madár egy japán befektetési aranyérmén

 

Aranyrúdból 8192 kilogramm talált vevőre az idei év első három hónapjában – közölte Tanaka Kikinzoku Kogyo, az ország legnagyobb aranykereskedő cégének vezetője. Ezzel folytatódott a tavaly óta tartó tendencia, a World Gold Council (WGC) adatai szerint ugyanis a japán magánszemélyek aranykereslete 2015-ben a tavalyelőtti 17,9 tonna csaknem dupláját, 32,8 tonnát tett ki.


Eddig már két tucat ország jegybankja vitte nulla alá kamatát, hogy a reményei szerint ezzel növekvő hitelkeresleten keresztül serkentse a gazdasági növekedést. A Bank of Japan januárban csatlakozott az Európai Központi Bankhoz, a dán, a svéd és a svájci központi bankkal együtt. Az alacsony vagy negatív kamatok miatt növekszik a kamatot nem fizető arany vonzereje.

 

 

Az európaiak szintén az aranyba menekítik megtakarításaikat – mondta Andrea Lang, az Austria Mint igazgatója a hónap elején, Szingapúrban adott interjúban.


„A történelem azt mutatja, hogy az alacsony kamatok idején az arany hozama több mint a duplája a hosszú távú átlagnak, ami a központi bankok és az intézmények aranykeresletének növekedéséhez vezet” – állapította meg a WGC a legfrissebb jelentésében.

 

Az arany 16 százalékkal drágult 2016. január-március között, ez a sárga nemesfém legjobb negyedéves teljesítménye, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve kilátásba helyezte, a korábban tervezettnél később kezdi meg kamatemelési ciklusát. Az arany unciánkénti ára napok óta 1230 dollár fölött tartózkodik.

 

Az aranyárfolyam eddigi alakulása idén.

 

 

Forrás: Bloomberg, Mineweb, InfoMine, Conclude Zrt.