Címlap Hírek Optimista a tőzsdére igyekvő gyémántbányász Alrosa

Hírlevél feliratkozás




Conclude Árjegyzés (élő)









Betöltés...















 
Arany vétel és eladás itt:




Goldtresor grammárak *

Betöltés...

Arany/HUF középárfolyam g

Arany/USD árfolyam oz

Arany/Euró árfolyam oz

Ezüst/USD árfolyam oz

Ezüst/Euró árfolyam oz

RSS

Conclude
Optimista a tőzsdére igyekvő gyémántbányász Alrosa
2016. április 27. szerda, 08:14


Conclude Daily Gold


A világ legnagyobb gyémántbányász cége, az orosz Alrosa biztatóan ítéli meg a piaci kilátásokat. Várakozása szerint a kereslet 2019 után meghaladhatja a kínálatot.

 

 

Gyémántkitermelés az Alrosa kimberlikürtőjében.

 

Az orosz Alrosa 38,3 millió karát gyémántot bányászott 2015-ben, 6 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, alapvetően a Mir és az Udacsnij nevű földalatti bányáinak javuló kitermelésének, valamint a Karpinszkaja-1 és a Botubinszkaja kimberlikürtőknek és más magas potenciálú föld alatti készleteknek köszönhetően.



Az Alrosa a dél-afrikai De Beerssel együtt a világ gyémántpiacának csaknem kétharmadát kontrollálja, utóbbi tartalékai tavaly 43,6 millió karátra nőttek.


A gyenge globális gyémántpiaci feltételek ellenére, az orosz cégóriás 3,8 százalékkal több nyersgyémántot adott el tavaly, mint 2014-ben, az ebből származó bevételei viszont 8 százalékkal, 3,4 milliárd dollárra (224,5 milliárd rubelre) emelkedtek.


A 44 százalékban az orosz állam, 25 százalékban a jakutföldi Yakutia holding, 8 százalékban pedig önkormányzatok által tulajdonolt bánya piaci kapitalizációja jelenleg meghaladja a 6,2 milliárd dollárt (412 milliárd rubelt).


A gyémántbányász cég az orosz Rosznyefttyel és Basnyefttyel együtt a leginkább esélyes arra, hogy még az idén privatizálják – közölte Alekszej Uljukajev gazdaságfejlesztési miniszter februárban.


Az Alrosa, amennyiben tényleg bevezetésre kerül az orosz tőzsdére, egy igen izgalmas befektetési célponttá válhat.


Forrás: Mining.com, Conclude Zrt.